6. 4. 2024
Autor: Olga Vařilová
zdroj: Recepty 24/7
Vyzkoušejte lahodnou českou polévku Kulajdu s vejci a smetanou. Tato tradiční receptura spojuje slanou chuť vejce s krémovostí smetany, vytvářející bohatou a chutnou kombinaci. Zkuste si připravit tuto lahůdku doma a pochutnejte si na jedinečném spojení chutí.
Suroviny
- 750 g brambor
- 1 cibule
- 1 l zeleninového vývaru
- 100 g uzeného masa
- 4 žloutky
- 200 ml smetany ke šlehání
- 4 vejce
- sůl, pepř, majoránka, kopr
Postup
- Brambory oloupeme a nakrájíme na menší kousky. Cibuli nakrájíme na drobno.
- V hrnci smažíme cibuli, přidáme brambory a zalijeme zeleninovým vývarem. Přivedeme k varu a vaříme, dokud nejsou brambory měkké.
- Přidáme nakrájené uzené maso a necháme vařit 5 minut.
- V misce smícháme žloutky se smetanou a trochou horké polévky tak, abychom nezakaličili žloutky. Tuto směs pak vmícháme do polévky a promícháme.
- Nakonec dochutíme solí, pepřem, majoránkou a koprem podle chuti.
- Pokud chceme, můžeme do každého talíře přidat uvařené vejce nakrájené na čtvrtky jako ozdobu.