7. 3. 2024
Autor: Olga Vařilová
Kulajda s vejci a houbami
zdroj: Recepty 24/7

Vyzkoušejte ⁢naši recept⁢ na tradiční českou klasiku ⁣- kulajdu s vejci a houbami. Tato ​lahodná polévka je plná bohatých chutí, které vám zahřejí⁣ duši. S postupem našeho receptu,​ který je snadný a rychlý k přípravě, si můžete vychutnat tuto ⁢lahůdku kdykoliv. Nechte ​se unést jedinečnou kombinací vejce,⁣ houb ​a smetany, která vás rozhodně neurazí. Bon appétit!

Suroviny

  • 400g brambor
  • 200g žampionů
  • 1 cibule
  • 1 lžíce hladké mouky
  • 1⁤ lžíce másla
  • 500ml kuřecího vývaru
  • 200ml smetany ke⁤ šlehání
  • Sůl, pepř, ⁢kopr
  • 4‌ vařená vejce

Postup

  1. Brambory oloupeme, nakrájíme na kostičky a uvaříme ve vývaru.
  2. Na másle osmahneme nakrájenou cibuli se žampiony.
  3. Přidáme ​hladkou ⁣mouku a zalijeme vývarem, ve kterém se vařily brambory.
  4. Přidáme na kostičky nakrájená vařená vejce.
  5. Přilijeme smetanu ‍ke šlehání a necháme provařit.
  6. Přidáme ​nakrájený koprový list a dochutíme solí a pepřem.