7. 3. 2024
Autor: Olga Vařilová
zdroj: Recepty 24/7
Vyzkoušejte naši recept na tradiční českou klasiku - kulajdu s vejci a houbami. Tato lahodná polévka je plná bohatých chutí, které vám zahřejí duši. S postupem našeho receptu, který je snadný a rychlý k přípravě, si můžete vychutnat tuto lahůdku kdykoliv. Nechte se unést jedinečnou kombinací vejce, houb a smetany, která vás rozhodně neurazí. Bon appétit!
Suroviny
- 400g brambor
- 200g žampionů
- 1 cibule
- 1 lžíce hladké mouky
- 1 lžíce másla
- 500ml kuřecího vývaru
- 200ml smetany ke šlehání
- Sůl, pepř, kopr
- 4 vařená vejce
Postup
- Brambory oloupeme, nakrájíme na kostičky a uvaříme ve vývaru.
- Na másle osmahneme nakrájenou cibuli se žampiony.
- Přidáme hladkou mouku a zalijeme vývarem, ve kterém se vařily brambory.
- Přidáme na kostičky nakrájená vařená vejce.
- Přilijeme smetanu ke šlehání a necháme provařit.
- Přidáme nakrájený koprový list a dochutíme solí a pepřem.