17. 3. 2024
Autor: Olga Vařilová
Kulajda s vejcem a houbami
zdroj: Recepty 24/7

Vyzkoušejte tento tradiční český⁢ recept na klasickou kulajdu s vejcem​ a houbami. Lahodná polévka‍ plná bohatých chutí a vůní, která potěší vaše ⁢chuťové buňky. S ⁣jemně uvařeným vejcem‍ a ⁣plátky ‌hříbků je tato‍ kulajda skvělou volbou pro⁢ chladné dny. ⁤Snažte ⁣se připravit tuto lahodnou polévku a užijte ⁤si dokonalé ⁣spojení čerstvých⁢ ingrediencí.

Suroviny

  • 1‍ velká cibule
  • 200g žampionů
  • 2 brambory
  • 1 lžíce hladké ‍mouky
  • 1 ⁢litr zeleninového vývaru
  • 200ml smetany ke šlehání
  • 2 vajíčka
  • kopr, petržel, sůl, pepř

Postup

  1. Na pánvi‍ osmahneme nakrájenou cibuli a žampiony.
  2. Přidáme nakrájené brambory ⁣a ⁢zalejeme vývarem. Přivedeme ​k varu⁢ a ⁢necháme vařit,‍ dokud nejsou brambory měkké.
  3. Přidáme hladkou mouku rozmíchanou ve​ smetaně a necháme provařit.
  4. V druhém ​hrnci uvaříme⁢ vejce natvrdo.‍ Ošoupeme⁣ je a ⁢nakrájíme na čtvrtky.
  5. Hotovou kulajdu zahustíme rozšlehaným vajíčkem a podáváme‌ posypanou nasekaným koprem ⁤a petrželí.