19. 9. 2024
Autor: Olga Vařilová
zdroj: Recepty 24/7
Vyzkoušejte lahodný recept na tradiční českou polévku kulajdu s houbovým rohlíkem a křupavými slaninovými chipsy. Tato kombinace chutí jistě potěší vaše chuťové buňky. Podávejte jako teplou předkrm nebo lehký oběd. S receptem na našem webu se vám příprava snadno povede!
Suroviny
- 1 litr zeleninového vývaru
- 500 g brambor
- 1 cibule
- 300 ml smetany ke šlehání
- 2 žloutky
- 200 g hříbků
- 4 plátky slaniny
- 1 rohlík
- 1 lžíce másla
- sůl, pepř, kopr
Postup
- Oloupejte brambory a nakrájejte je na menší kousky. Cibuli nakrájejte na jemno.
- Ve velkém hrnci rozehřejte máslo a osmahněte na něm cibuli. Přidejte brambory a zeleninový vývar a nechte vařit do měkka.
- Mezitím si na pánvi osmažte nakrájené hříbky a slaninu na chipsy. Rohlík nakrájejte na malé kostky a osušte je na pánvi.
- Do vývaru přidejte smetanu a vařte krátce. Poté pomocí mixéru rozmixujte polovinu směsi dohladka.
- Přidejte žloutky a promíchejte, aby se nesrazily. Dochutíme solem, pepřem a koprem.
- Kulajdu podávejte posypanou houbovými chipsy a slaninovými chipsy. Bon appétit!