19. 9. 2024
Autor: Olga Vařilová
Kulajda s houbovým rohlíkem a křupavým slaninovým chipsy
zdroj: Recepty 24/7

Vyzkoušejte lahodný recept⁢ na tradiční českou polévku kulajdu s⁣ houbovým rohlíkem a křupavými slaninovými ​chipsy. Tato​ kombinace chutí⁣ jistě potěší vaše chuťové buňky. Podávejte jako teplou předkrm ⁤nebo lehký oběd. S​ receptem‌ na našem⁢ webu se vám příprava snadno povede!‌

Suroviny

  • 1 litr zeleninového vývaru
  • 500 g ⁢brambor
  • 1 cibule
  • 300 ml⁣ smetany ke​ šlehání
  • 2 žloutky
  • 200 g⁣ hříbků
  • 4 plátky slaniny
  • 1 ‍rohlík
  • 1 lžíce ‍másla
  • sůl, pepř, kopr

Postup

  1. Oloupejte brambory a nakrájejte je na menší‍ kousky. ​Cibuli ​nakrájejte ‌na jemno.
  2. Ve ​velkém hrnci rozehřejte ‌máslo a‍ osmahněte na něm⁤ cibuli. Přidejte brambory a zeleninový vývar a nechte vařit do‍ měkka.
  3. Mezitím si na ‌pánvi⁣ osmažte nakrájené hříbky a slaninu ⁤na chipsy. ⁣Rohlík nakrájejte ‌na malé‌ kostky⁣ a osušte ⁣je‌ na⁣ pánvi.
  4. Do ⁤vývaru přidejte⁢ smetanu a vařte⁢ krátce. ​Poté pomocí mixéru rozmixujte ​polovinu směsi dohladka.
  5. Přidejte žloutky ⁣a ‌promíchejte, aby se nesrazily. Dochutíme solem, pepřem a koprem.
  6. Kulajdu podávejte posypanou houbovými chipsy a ‍slaninovými chipsy. Bon⁤ appétit!