11. 4. 2025
Autor: Olga Vařilová

zdroj:
Recepty 24/7
Vyzkoušejte lahodnou a krémovou Kulajdu s chřestem a cibulí, která je skvělou kombinací tradičních českých chutí. Tento recept vás okouzlí dokonalým spojením čerstvých ingrediencí a bohatých koření. Nechte se unést tímto výjimečným pokrmem plným lahodných chutí!
Suroviny
- 500 g čerstvého chřestu
- 2 cibule
- 1 litr zeleninového vývaru
- 50 g másla
- 50 g hladké mouky
- 200 ml smetany ke šlehání
- 2 žloutky
- 4 brambory
- petržel na ozdobení
- sůl, pepř
Postup
- Chřest očistíme a nakrájíme na menší kousky.
- Cibuli oloupeme a nakrájíme na drobné kostičky.
- Brambory oloupeme a nakrájíme na kostky.
- Na pánvi rozehřejeme máslo a osmahneme na něm cibuli.
- Přidáme chřest a brambory a osmahneme je spolu.
- Přilijeme zeleninový vývar a necháme vařit, dokud se zelenina nezměkne.
- V misce smícháme hladkou mouku se smetanou, žloutky, solí a pepřem.
- Směs vmícháme do polévky a necháme provařit.
- Po chvíli polévku osolíme a opepříme dle chuti.
- Po dokončení vaření ozdobíme nasekanou petrželí.

