11. 4. 2025
Autor: Olga Vařilová
Kulajda s chřestem a cibulí
zdroj: Recepty 24/7

Vyzkoušejte lahodnou ⁤a krémovou Kulajdu s chřestem a ⁢cibulí, která je skvělou kombinací‍ tradičních českých chutí. Tento recept vás okouzlí ⁣dokonalým ‌spojením čerstvých ingrediencí a bohatých koření. Nechte se unést tímto výjimečným pokrmem plným​ lahodných chutí!

Suroviny

  • 500 g čerstvého chřestu
  • 2 cibule
  • 1 litr zeleninového vývaru
  • 50 g másla
  • 50 g hladké mouky
  • 200 ml smetany ke šlehání
  • 2 ⁢žloutky
  • 4 brambory
  • petržel na ozdobení
  • sůl, pepř

Postup

  1. Chřest očistíme a nakrájíme na menší kousky.
  2. Cibuli oloupeme a nakrájíme na‍ drobné ⁣kostičky.
  3. Brambory oloupeme a nakrájíme na kostky.
  4. Na pánvi rozehřejeme máslo ​a osmahneme na něm​ cibuli.
  5. Přidáme chřest a ⁣brambory a ​osmahneme je spolu.
  6. Přilijeme zeleninový vývar a necháme vařit, dokud se zelenina nezměkne.
  7. V misce smícháme hladkou ‌mouku se smetanou, žloutky, solí a pepřem.
  8. Směs vmícháme do polévky a necháme provařit.
  9. Po chvíli⁣ polévku osolíme a opepříme dle chuti.
  10. Po dokončení vaření ozdobíme nasekanou petrželí.




Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *