2. 11. 2023
Autor: Olga Vařilová
Krůtí řízek s bramborovou kaší
zdroj: Recepty 24/7

Naši‍ odborníci na kulinářské recepty vám přinášejí tuto lahodnou a snadno ​připravitelnou variantu krůtího řízku s bramborovou kaší. Nechte se⁣ okouzlit jemným⁢ a šťavnatým ⁢krůtím ‍řízkem, které je ochuceno šťavnatými bylinkami​ a podávejte ho spolu s klasickou bramborovou‍ kaší. Tento recept je ideální volbou pro rychlou a chutnou večeři, která potěší celou rodinu. Kromě⁤ toho je tento pokrm ⁣také přátelský ke zdraví, protože obsahuje vyvážené množství​ živin. Sledujte naše podrobné kroky a začněte ​vařit ještě ‍dnes!

Recept⁢ na ‍Krůtí ‌řízek ⁤s bramborovou kaší

Suroviny

  • 4 kousky⁢ krůtích řízků
  • 200 g strouhanky
  • 2 vejce
  • sůl
  • pepř
  • olej ⁢na ⁣smažení
  • 500 g‍ brambor
  • mléko
  • špetka másla
  • petrželka na ozdobu

Postup

  1. Nejprve si připravíme bramborovou kaši. Brambory oloupeme, nakrájíme na menší⁣ kousky a ‍uvaříme ve ⁢slané vodě do ​měkka.
  2. Uvařené ​brambory scedíme a propasírujeme přes bramborový ⁤struhadlo nebo je rozmixujeme na kaši pomocí mixéru.
  3. Po⁣ troškách přidáme mléko,‍ promícháme a zahříváme na mírném ohni, ‌dokud nevznikne hustá ‌bramborová kaše.
  4. Přidáme špetku másla a promícháme do hladka.
  5. Mezitím ⁢si⁢ připravíme křupavé krůtí řízky. Řízky​ osolíme a opepříme z obou‍ stran.
  6. Ve dvou⁢ mělkých miskách si ⁢připravíme strouhanku a vejce. V jedné misce rozšleháme vejce.
  7. Řízky ​nejdříve ⁢obalíme ve⁢ strouhance, poté je ponoříme⁤ do⁣ rozšlehaného vejce a znovu obalíme ⁣ve strouhance, aby byly ⁢řízky dobře​ obalené.
  8. Na pánvi rozehřejeme olej ​a řízky smažíme z obou stran do zlatova.
  9. Hotové ‍řízky dáme na talíř‌ a ozdobíme petrželkou.
  10. Servírujeme ‍s ⁤bramborovou kaší.