17. 7. 2025
Autor: Olga Vařilová
Křupavý telecí řízek s bylinkami
zdroj: Recepty 24/7


Vyzkoušejte náš recept na křupavý telecí řízek s bylinkami! Připravte si lahodné‍ pokrm s dokonalou kombinací vůní ‍a​ chutí, které potěší každý jídelníček. Vhodné pro ​rodinné obědy či večeře. Není možné napsat tento text jménem HTML, protože asistent generuje textové výstupy.

„Křupavý telecí řízek s bylinkami“​ je vynikající jídlo, které‌ lze připravit rychle a snadno. Jemné telecí maso je doplněno ⁢svěžími bylinkami‌ a křupavou střídkou, což vytváří chuťový zážitek, který ⁢si jistě⁣ zamilujete.

Suroviny

  • 4 telecí řízky
  • sůl a čerstvě​ mletý ‍černý pepř
  • 1/2 šálku hladké ⁢mouky
  • 2 velká ‌vejce
  • 1 šálek strouhanky
  • 2 lžíce směsi čerstvých bylinek ​(např. petržel, bazalka, tymián)
  • 1/2 šálku oleje na⁤ smažení
  • citronové klínky a čerstvé‍ bylinky na servírování ⁤

Postup

Začněte tím, že připravíte své telecí řízky. Opláchněte je pod studenou vodou‍ a osušte je papírovými ručníky. Poté ⁤je osolte a opepřete z obou stran. Telecí maso by mělo být asi 1⁣ cm na tloušťku,​ takže pokud jsou​ na některých místech řízky tlustější, jemně je rozklepeme​ masovým kladívkem.

Připravte si tři misky pro panírování řízků. Do první misky dáte‍ hladkou mouku, do druhé rozklepněte vejce‌ a vyšlehejte je ​vidličkou a‌ do třetí misky dáte strouhanku smíchanou s čerstvými bylinkami.

Potáhněte telecí řízky nejprve​ ve mouce, poté ve vejcích ⁣a nakonec ve strouhance s bylinkami. Ujistěte se, že jsou řízky z obou stran dobře‌ obaleny a ponechte je odpočívat asi 15 minut.

​Mezitím si⁣ připravte pánvičku na smažení. Do pánev nalijte dostatek oleje, aby byl na dno pánve aspoň 1 cm oleje. Pánvici předehřejte na​ středně ⁢vysokou teplotu.

​ Smažte telecí řízky asi 4⁢ minuty na každé straně,⁢ nebo dokud nejsou zlatohnědé a křupavé. Olej musí ⁣být⁣ horký, ale nesmí kouřit. Smažíme jen tolik řízků, aby se do pánve vešly ‌volně​ vedle sebe.

Vytáhněte hotové řízky z pánve ⁢a položte na talíře s kuchyňským papírem,⁣ aby se zbavily přebytečného oleje. Před podáváním je podle chuti posypejte čerstvě strouhanými bylinkami⁣ a podávejte s citronovými klínky.

A voilà! Máte hotový křupavý telecí řízek s⁢ bylinkami. Toto jídlo je skvělé s ‌bramborovou kaší nebo s čerstvým salátem. Sprchujte řízek‌ citronovou šťávou před prvním soustem pro ‍maximální chuťový zážitek.

Tento​ jednoduchý recept ‍na křupavý telecí řízek s bylinkami je rychlý a ⁢snadný, a přesto výsledek je šťavnatý a plný chuti. Idealní na romantickou večeři, rodinný ⁣oběd nebo kdykoli, ‍kdy‍ chcete něco skvělého ⁣a nechcete strávit hodiny v kuchyni.




Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář