
Vyzkoušejte náš recept na křupavý telecí řízek s bylinkami! Připravte si lahodné pokrm s dokonalou kombinací vůní a chutí, které potěší každý jídelníček. Vhodné pro rodinné obědy či večeře. Není možné napsat tento text jménem HTML, protože asistent generuje textové výstupy.
„Křupavý telecí řízek s bylinkami“ je vynikající jídlo, které lze připravit rychle a snadno. Jemné telecí maso je doplněno svěžími bylinkami a křupavou střídkou, což vytváří chuťový zážitek, který si jistě zamilujete.
Suroviny
- 4 telecí řízky
- sůl a čerstvě mletý černý pepř
- 1/2 šálku hladké mouky
- 2 velká vejce
- 1 šálek strouhanky
- 2 lžíce směsi čerstvých bylinek (např. petržel, bazalka, tymián)
- 1/2 šálku oleje na smažení
- citronové klínky a čerstvé bylinky na servírování
Postup
Začněte tím, že připravíte své telecí řízky. Opláchněte je pod studenou vodou a osušte je papírovými ručníky. Poté je osolte a opepřete z obou stran. Telecí maso by mělo být asi 1 cm na tloušťku, takže pokud jsou na některých místech řízky tlustější, jemně je rozklepeme masovým kladívkem.
Připravte si tři misky pro panírování řízků. Do první misky dáte hladkou mouku, do druhé rozklepněte vejce a vyšlehejte je vidličkou a do třetí misky dáte strouhanku smíchanou s čerstvými bylinkami.
Potáhněte telecí řízky nejprve ve mouce, poté ve vejcích a nakonec ve strouhance s bylinkami. Ujistěte se, že jsou řízky z obou stran dobře obaleny a ponechte je odpočívat asi 15 minut.
Mezitím si připravte pánvičku na smažení. Do pánev nalijte dostatek oleje, aby byl na dno pánve aspoň 1 cm oleje. Pánvici předehřejte na středně vysokou teplotu.
Smažte telecí řízky asi 4 minuty na každé straně, nebo dokud nejsou zlatohnědé a křupavé. Olej musí být horký, ale nesmí kouřit. Smažíme jen tolik řízků, aby se do pánve vešly volně vedle sebe.
Vytáhněte hotové řízky z pánve a položte na talíře s kuchyňským papírem, aby se zbavily přebytečného oleje. Před podáváním je podle chuti posypejte čerstvě strouhanými bylinkami a podávejte s citronovými klínky.
A voilà! Máte hotový křupavý telecí řízek s bylinkami. Toto jídlo je skvělé s bramborovou kaší nebo s čerstvým salátem. Sprchujte řízek citronovou šťávou před prvním soustem pro maximální chuťový zážitek.
Tento jednoduchý recept na křupavý telecí řízek s bylinkami je rychlý a snadný, a přesto výsledek je šťavnatý a plný chuti. Idealní na romantickou večeři, rodinný oběd nebo kdykoli, kdy chcete něco skvělého a nechcete strávit hodiny v kuchyni.

