7. 2. 2024
Autor: Olga Vařilová
Křupavý kuřecí salát
zdroj: Recepty 24/7

Křupavý kuřecí salát je⁣ osvěžující pokrm‍ plný chutí. ⁣Kuřecí ⁢maso je ‌pečené ‌do křupava, poté nakrájené na ‍plátky a smíchané s čerstvou zeleninou, jako jsou​ rajčata, okurky a papriky. Salát je obohacen o cremefraiche dresink s bylinkovou⁢ příchutí. Tento lahodný⁤ salát ‍je ideální jako lehký oběd nebo ⁤večeře a je ⁣zdrojem výživy ⁤a energie. ⁢Vyzkoušejte tento jednoduchý ⁣recept a užijte ‍si skvělou kombinaci křupavosti, chuti a​ svěžesti.

Suroviny

  • 400⁤ g kuřecího​ masa
  • 200⁢ g ledového​ salátu
  • 1 červená paprika
  • 1 okurka
  • 4 rajčata
  • 1 cibule
  • 100 g ‌kukuřice
  • 100​ g fazole
  • 100⁢ g sýru
  • 4​ lžíce olivového oleje
  • 2 lžíce octa
  • sůl a pepř podle​ chuti

Postup

  1. Kuřecí ‌maso ⁣nakrájejte na menší kousky.
  2. Ochutněte maso solí a⁤ pepřem.
  3. Rozehřejte olivový ​olej ⁣na ‍pánvi a ‍opékejte maso dozlatova.
  4. Mezitím omyjte‍ a​ nakrájejte ‌zeleninu (ledový salát, papriku, okurku,⁢ rajčata, cibuli) ‌na vhodně velké kousky.
  5. Do ⁤mísy přidejte nakrájenou ​zeleninu, kukuřici a fazole.
  6. Přidejte maso a ⁣promíchejte.
  7. Posypte salát ⁢nastrouhaným sýrem.
  8. Připravte si dresink ‍z olivového ⁤oleje, octa, soli ‍a pepře.
  9. Pokapte salát dresinkem⁤ a promíchejte.
  10. Salát podávejte okamžitě.