26. 3. 2024
Autor: Olga Vařilová

zdroj: Recepty 24/7
Naučte se připravit křupavý kroj králíka na grilu doma! S tímto receptem na grilované maso můžete své chuťové buňky rozmazlovat jemností a křupavostí, kterou zaručeně oceníte. Vyzkoušejte tento lahodný recept a překvapte své blízké neodolatelnou pochoutkou!
Suroviny
- 1 králík
- 2 lžíce olivového oleje
- 1 lžíce česneku v prášku
- 1 lžíce papriky
- Sůl a pepř podle chuti
Postup
- Nejdříve králíka rozkrájejte na menší kousky.
- V misce smíchejte olivový olej, česnek, papriku, sůl a pepř.
- Kousky králíka potřete směsí a nechte je marinovat minimálně 30 minut.
- Předehřejte gril na střední teplotu.
- Položte kousky králíka na rozpálený gril a grilujte z obou stran, dokud nebudou křupavé, asi 10-15 minut.
- Po upečení králíka nechte ho ještě chvíli odpočinout a pak podávejte s vaší oblíbenou přílohou.