8. 10. 2024
Autor: Olga Vařilová
zdroj: Recepty 24/7
Vyzkoušejte domácí recept na křupavé veganské krekr s lahodným avokádovým dipem. Tento jednoduchý a zdravý snack je ideální na rychlé občerstvení nebo party s přáteli. Užijte si chutný avokádový dip křupavými krekr, které si snadno připravíte i doma!
Suroviny
- 200g hladké mouky
- 50g semínek lněných
- 50g semínek slunečnicových
- 50g semínek dýňových
- 1 lžička soli
- 120ml vody
- 1 avokádo
- 1 limetka
- 1 stroužek česneku
- sůl a pepř podle chuti
Postup
- Smíchejte mouku, semínka, sůl a vodu v míse a vytvořte těsto.
- Těsto rozválejte na tenký plát a vykrájejte do krekrového tvaru.
- Předehřejte troubu na 180°C a pečte krekry asi 15-20 minut, dokud nezezlátou.
- Mezitím si připravte dip. Avokádo oloupejte, zbavte jádra a rozmixujte s limetkovou šťávou, prolisovaným česnekem, solí a pepřem.
- Podávejte křupavé veganské krekry s avocado dipem a případně ozdobte čerstvou petrželkou.