
Připravte si doma křupavé kuře na estragonu! Recept je jednoduchý a rychlý, jídlo chutná fantasticky a estragon mu dodává jedinečné aroma. Ideální pro denní či večerní stravování. Vyzkoušejte hned!
Tento recept na křupavé kuře na estragonu je skvělým místem, kde začít, pokud hledáte způsob, jak zpestřit svůj obvyklý kuřecí recept. Tento konkrétní recept je jednoduchý,ale plný chutí,díky kouřovému a bylinnému nádechu estragonu. Kuře je pečeno do křehkosti s křupavou kůží, která je doslova k prasknutí. To vše je doplněno jemnou jemností estragonu. Tak jdeme na to!
Suroviny
- 1 celé kuře (asi 1,5 kg)
- 2 lžíce olivového oleje
- 1 lžička soli
- 1/2 lžičky čerstvě mletého černého pepře
- 2 stroužky česneku, rozdrcené
- 2 lžíce čerstvého estragonu, nasekaného (nebo 2 lžičky sušeného)
- 1 citron, nakrájený na čtvrtiny
- 1 velká cibule, nakrájená na osminky
Nyní, když máme všechny potřebné suroviny, můžeme přistoupit k přípravě našeho křupavého kuřete na estragonu.
Postup
- Nejprve předehřejte troubu na 200 stupňů Celsia. zatímco se trouba předehřívá, opláchněte kuře a osušte ho papírovým ručníkem.
- Následně kuře natrejte olivovým olejem. Pak ho z obou stran posolte a opepřete. Poté na kuře rozetřete rozdrcený česnek a nasekaný estragon tak, aby bylo kuře rovnoměrně pokryté.
- Poté vložte do kuřete čtvrtky citronu a osminky cibule.Tyto přísady dodají kuřeti další aroma a vlhkost v průběhu pečení.
- Položte kuře na pekáč kůží nahoru a pečte v předehřáté troubě. Kuře by mělo pečení 20 minut na každých 500 g, takže celkový čas pečení by měl být asi 1 hodina a 30 minut.
- po uplynutí tohoto času kuře zkontrolujte. By mělo mít zlatavě hnědou barvu a kůže by měla být křupavá. Pokud ještě není hotové, nechte kuře v troubě a pokračujte v pečení, dokud není kuře dokonale upečené.
- Až je kuře hotové, vyjměte ho z trouby a nechte ho odpočívat nejméně 10 minut před servírováním. To umožní šťávám z kuřete zachovat se uvnitř masa a udržet ho vláčným a chutným.
Nyní je naše křupavé kuře na estragonu připravené k podávání. toto jídlo je skvělé se salátem,pečenými bramborami nebo rýží.Také se skvěle hodí k jakémukoli druhu zeleniny, kterou máte rádi. Užijte si tento chutný a jednoduchý recept.

