8. 10. 2024
Autor: Olga Vařilová
zdroj: Recepty 24/7
Vyzkoušejte lahodné a jednoduché recept na krkovičky na medové omáčce. Kombinace sladkého medu s kořeněnými krkovičkami je skvělá volba pro milovníky pikantního jídla. S tímto receptem překvapíte své chuťové buňky! Jde o skvělou alternativu k tradičním receptům na grilované maso. Podívejte se, jaké bude vaše chuťová zkušenost! Suroviny:
- 4 krkovice vepřové
- 1 cibule
- 4 stroužky česneku
- 150 ml medu
- 100 ml sójové omáčky
- čerstvý tymián
- sůl, pepř
Postup:
- Nejprve si připravíme marinádu. V míse smícháme med, sójovou omáčku, prolisovaný česnek, nasekanou cibuli a čerstvý tymián.
- Krvovice pokrájíme na menší kousky a vložíme do misky. Zalijeme marinádou a necháme odležet v lednici minimálně 2 hodiny, ideálně přes noc.
- Před pečením vyndáme maso z lednice a necháme trochu zahřát na pokojovou teplotu.
- Pečeme v troubě vyhřáté na 180 stupňů asi 30-40 minut, nebo dokud maso není krásně zlatavé. Během pečení je dobré maso občas přelít marinádou.
- Po upečení můžeme krkovičky posypat čerstvým tymiánem a podávat například s rýží nebo bramborem.