8. 10. 2024
Autor: Olga Vařilová
Krkovičky na medové omáčce
zdroj: Recepty 24/7

Vyzkoušejte lahodné ‌a jednoduché recept na ​krkovičky na ‍medové omáčce. Kombinace sladkého medu s kořeněnými krkovičkami ⁣je skvělá ‍volba pro milovníky pikantního​ jídla. S tímto receptem překvapíte své chuťové buňky! Jde o skvělou ‌alternativu⁢ k tradičním receptům na ⁣grilované maso. Podívejte se, jaké⁤ bude vaše chuťová‌ zkušenost! ‍ Suroviny:

  • 4 krkovice vepřové
  • 1 cibule
  • 4 ​stroužky česneku
  • 150​ ml medu
  • 100 ‍ml sójové omáčky
  • čerstvý tymián
  • sůl, pepř

Postup:

  1. Nejprve si připravíme⁣ marinádu. V ​míse smícháme‌ med, sójovou‍ omáčku, prolisovaný česnek, nasekanou cibuli ⁢a⁣ čerstvý tymián.
  2. Krvovice pokrájíme na menší kousky a vložíme do misky. Zalijeme‍ marinádou‍ a ⁣necháme odležet‍ v lednici minimálně ⁣2 hodiny, ‍ideálně přes noc.
  3. Před pečením vyndáme maso z lednice a⁤ necháme trochu zahřát‍ na pokojovou teplotu.
  4. Pečeme v ⁢troubě vyhřáté na 180 stupňů asi 30-40 minut, nebo dokud maso⁤ není krásně zlatavé. Během‌ pečení je dobré ⁤maso občas přelít marinádou.
  5. Po upečení můžeme krkovičky posypat čerstvým tymiánem a podávat například s rýží ⁣nebo bramborem.