18. 11. 2025
Autor: Olga Vařilová
Krkovička se zeleninovými noky
zdroj: Recepty 24/7


Vyzkoušejte náš recept na lahodnou krkovičku se zeleninovými noky. Toto tradiční české​ jídlo s moderním twistem je skvělou volbou pro rodinný ‌oběd ‍nebo večeři. Recept je snadno srozumitelný a ​obsahuje detailní⁣ instrukce krok za krokem. Zamilujete si tuhle ‌zdravou a‍ chutnou variantu ​oblíbené krkovičky!

Suroviny

  • 400 g krkovice
  • sůl
  • černý pepř
  • 2 lžičky sladké⁣ papriky
  • 1 lžička korenné ⁢směsi (kari, koriandr, chilli)
  • 2 stroužky⁢ česneku
  • 2 lžíce oleje‌ nebo sádla
  • 1 cibule
  • 2 mrkve
  • 1 petržel
  • 1 menší ‌celer
  • 400 ml vody nebo vývaru
  • Na zeleninové ‍noky:
  • 200 g ​cizrnové mouky
  • 200 ml vody
  • sůl
  • 2 lžíce oleje
  • 1 brokolice
  • 1 cuketa
  • 1 paprika

Postup

  1. Najdeme si dostatečně velký ‌hrnec, ‍do kterého naskládáme na menší kousky nakrájenou krkovici. ‍Maso⁤ ochutíme solí,pepřem,paprikou ⁢a ⁤korennou⁢ směsí. Přidáme prolisovaný ‍česnek a vše dobře promícháme. Dejte maso odstát, ‍aby nasáklo všechny chutě.
  2. Připravíme si zeleninu – cibuli nakrájíme na drobno, ostatní zeleninu ⁢na‍ větší kousky.Do hrnce ​přidáme cibuli ‌a na oleji ji zesklovatíme. Přisypeme‍ zbytek​ zeleniny a podlijeme vodou nebo vývarem. Zahřejeme a necháme vařit do‌ změknutí.
  3. Když je zelenina⁣ měkká, přidáme maso ​a promícháme. Krkovici‍ dusíme, dokud není úplně měkká.‌ Doba dušení může být různá, ​závisí na velikosti kusů masa. V případě potřeby přidáme ještě trochu vody nebo vývaru.
  4. Připravíme si noky – do hrnce ​nalijeme ‌vodu​ a ‌přivedeme ji k varu. ‌Ve větší misce smícháme cizrnovou mouku ⁢se solí. K varu⁤ přidáme olej a pomalu začneme vsypávat mouku. Mícháme a vaříme,dokud se nám nevytvoří⁤ hladké těsto.
  5. Na⁣ vál vytlačíme těsto a za​ pomocí nože‌ vykrajujeme⁤ malé ⁢kousky, které⁣ formujeme na noky.
  6. Ve ⁢větší pánvi⁤ rozehřejeme olej ‌a na ‌něm orestujeme noky. Přidáme nakrájenou⁤ brokolici, cuketu a papriku.⁢ Vše spolu opékáme, dokud zelenina nezměkne. Ke​ konci opékání ‍můžeme ‌přidat trochu soli a​ pepře.
  7. Pokud je maso měkké ‍a zelenina hotová, můžeme​ podávat. Na talíř naskládáme noky, přidáme zeleninu a na vrch naskládáme maso. Pokud máme ⁢rádi ‍pikantnější jídla, můžeme pokapat chilli olejem.
  8. Toto jídlo si můžete připravit ⁢i v předstihu. Stačí ‍se ohrát a je ​znovu⁣ jako čerstvé. Krkovice ⁣se zeleninovými noky je nejen ⁢chutným, ale i ‌výživným jídlem, které ‍zasytí i ty největší labužníky.Dobrou chuť!




Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář