1. 4. 2024
Autor: Olga Vařilová
zdroj: Recepty 24/7
Krkonošské bramborové knedlíky s uzeným masem jsou tradiční český pokrm plný lahodných chutí. Tento recept vám ukáže, jak snadno připravit tyto lahodné knedlíky doma. Užijte si klasickou kombinaci bramborových knedlíků s výraznou chutí uzeného masa a překvapte své chuťové buňky!
Suroviny
- 500g brambor
- 200g hladké mouky
- 1 vejce
- 1 cibule
- 200g uzeného masa
- 100g másla
- sůl, pepř, majoránka podle chuti
Postup
- Brambory oloupejte, nastrouhejte a vymačkejte.
- Přidejte mouku, vejce, najemno nakrájenou cibuli, sůl, pepř a majoránku a vytvořte hladké těsto.
- Těsto rozdělte na menší kousky a z každého vytvořte knedlík, do kterého vložíte kousek uzeného masa.
- Knedlíky vařte ve vroucí osolené vodě do doby, než vyplavou na hladinu, a pak je nechte povarouvat ještě 10 minut.
- Odstavte z tepla, knedlíky vyndejte a nechte okapat a vychladnout.
- Při podávání můžete knedlíky ještě osmažit na pánvi s máslem a posypat najemno nakrájenou petrželkou.