23. 12. 2023
Autor: Olga Vařilová
Krémová polévka s červenou řepou
zdroj: Recepty 24/7

Krémová polévka s červenou řepou je lahodným pokrmem⁤ plným chuti, který⁤ se hodí jak jako předkrm, tak i jako hlavní jídlo. Tato polévka je vyrobená z čerstvé červené řepy, cibule, česneku a vývaru. Je vyvařená do krémového stavu a dochucená bylinkami. Díky svému bohatému obsahu živin​ je tato polévka zdravá a chutná volba pro všechny milovníky řepy.

Suroviny

  • 3 středně velké červené řepy, oloupané a na​ kostky nakrájené
  • 1 středně velká cibule, nakrájená na drobno
  • 2 stroužky česneku, nasekané
  • 2⁤ lžíce olivového oleje
  • 500⁣ ml zeleninového vývaru
  • 200 ml smetany ke šlehání
  • 1 lžička tymiánu
  • Čerstvě mletý černý pepř a sůl podle chuti

Postup

  1. Na pánvi rozehřejte olivový‍ olej a osmažte na něm cibuli a česnek, dokud ⁢nezměknou.
  2. Přidejte červenou řepu a tymián. Smažte asi ‍5 minut, dokud řepa nezměkne.
  3. Přidejte zeleninový vývar a nechte vařit, dokud se řepa úplně‍ změkne.
  4. Pomocí ⁣mixéru nebo mixéru na tyčku rozmixujte polévku do hladké konzistence.
  5. Přidejte smetanu ke šlehání a dobře promíchejte.
  6. Přivedte polévku k varu a vařte ještě asi‍ 5 minut. Ochutnejte ‍a případně dochuťte solí a pepřem.
  7. Servírujte horkou a ozdobte čerstvými bylinkami.