
Užijte si lahodnou krémovou bramboračku s houbami! Tento recept je skvělým výběrem pro zdravý oběd nebo večeři. Ideální kombinace brambor, čerstvých hub a krémového vývaru vás určitě potěší. krok za krokem návod, jak připravit tradici oblíbenou bramboračku s houbami.
Krémová bramboračka s houbami je perfektní jídlo na osvěžení chladných podzimních a zimních dnů. Tato dobrota je připravena ze spousty zdravých surovin a její krémová textura přinese do vaší kuchyně útulnost a pohodu. A co je na tom to nejlepší? Bramboračka s houbami je rychlá na přípravu a vydatná.
Suroviny
- 500 g brambor
- 250 g lesních hub
- 1 velká mrkev
- 1 petržel
- 1 pažitka
- 2 lžíce másla
- 1 lžíce mouky
- 1,5 l vody nebo zeleninového vývaru
- sůl, pepř podle chuti
Postup
Začněme s přípravou surovin. Brambory oloupejte a nakrájejte na malé kousky. Mrkev a petržel oloupejte a rovněž nakrájejte na menší kousky. Pažitku nakrájejte na kolečka.Houby očistěte a pokrájejte.
V hrnci roztopte máslo, přidejte nakrájenou zeleninu a houby, opražte, až zelenina zesklovatí. To trvá asi 5 minut.Přidejte mouku a orestujte dalších pět minut. Poté vše zalijte vodou nebo zeleninovým vývarem. Po zaliání vodou nebo vývarem přiveďte polévku k varu.
Když vařící směs začne bublat, přidejte brambory, osolte a opepřete podle chuti a nechte polévku vařit, dokud nejsou brambory měkké. Po dovaření brambor/jednoduše řečeno pak, když jsou brambory měkké, rozmixujte polévku tyčovým mixérem do hladka. Vaše polévka by měla mít příjemnou, krémovou konzistenci.
V případě, že je polévka příliš hustá, můžete přidat trochu vody. Pokud naopak chcete polévku hustější, můžete jí zahustit trochou mouky rozmíchané ve vodě.
Nakonec ochuťte polévku solí a pepřem podle své chuti. V případě,že máte rádi výraznější chuti,můžete přidat i lžíčku majoránky nebo kmínu.
Bramboračka s houbami je hotová a můžete ji podávat. polévku můžete ozdobit trochou smetany a posypat pažitkou. nebo ji můžete podávat s čerstvým chlebem, který perfektně doplní její chuť a vydatnost.
Tato polévka je skvělá jak na oběd, tak na večeři. Je výživná a zároveň lehká, takže vás zasytí, ale nebudete se cítit přeplněni. Navíc je to skvělá možnost, jak využít sezónní zeleninu a houby.
Užijte si přípravu a dobrou chuť!

