12. 2. 2024
Autor: Olga Vařilová
zdroj: Recepty 24/7
Hledáte recept na křehký bramborový knedlík se špenátem? Naše jednoduchá a chutná verze vám nabídne úžasnou kombinaci křupavého vnějšku s lahodným špenátem. Sledujte náš krok za krokem návod a vytvořte si rychlý a zdravý pokrm. Vyzkoušejte náš recept na křehký bramborový knedlík se špenátem ještě dnes!
Suroviny
- 500 g brambor
- 150 g hladké mouky
- 1 vejce
- sůl
- 300 g špenátu
- 2 lžíce másla
- 2 stroužky česneku
- sůl a pepř podle chuti
Postup
- Oloupejte brambory a uvařte je v osolené vodě, dokud nejsou měkké. Poté je sceďte a nechte vychladnout.
- Připravte si špenát. Pokud máte čerstvý špenát, omyjte ho, odstraňte stonky a nakrájejte na menší kousky. Pokud používáte mražený špenát, rozmrazte ho podle návodu na obalu.
- Na pánvi rozehřejte máslo a přidejte na jemno nakrájený česnek. Orestujte ho, dokud nezačne lehce vonět.
- Přidejte nakrájený špenát a smažte ho, dokud nezměkne a neztmavne. Ochutnejte solí a pepřem.
- Uvařené a vychladlé brambory nastrouhejte na jemném struhadle.
- Do nadrobno nastrouhaných brambor přidejte vejce a hladkou mouku. Přidejte také špetku soli.
- Dobře promíchejte, dokud nedostanete hladké těsto.
- Ve velkém hrnci přiveďte osolenou vodu k varu.
- Z těsta utvářejte menší knedlíky a vařte je ve vroucí vodě asi 10 minut, dokud nevyplavou na povrch.
- Vařené knedlíky opatrně vyjměte z hrnce, sceďte a podávejte s připraveným špenátem.