26. 1. 2024
Autor: Olga Vařilová
Kozy se smetanovou omáčkou
zdroj: Recepty 24/7

Chutné kozy se smetanovou omáčkou jsou hřejivým pokrmem ​plným bohatých a krémových chutí.​ Tento recept ⁢vám ukáže, jak‍ jednoduše připravit ⁣rozplývající se ‌omáčku, která výborně doplní maso. Jemnost a plnost smetanové omáčky se ⁣dokonale snoubí s⁤ křehkostí a šťavnatostí kozího masa. Snažíte se nadchnout rodinu nebo hosty? Vyzkoušejte tento⁢ vynikající recept na kozy se smetanovou omáčkou a překvapte je gastronomickým zážitkem, který⁣ si‌ budou⁢ pamatovat.

Suroviny

  • 500g ‌kozího masa
  • 1 cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 200ml smetany ke šlehání
  • 50g másla
  • sůl a pepř dle chuti

Postup

  1. Kozy⁤ omyjte a nakrájejte na menší kousky.
  2. Cibuli a česnek oloupejte a nakrájejte na malé kousky.
  3. Na pánvi rozehřejte máslo ​a za stálého míchání osmahněte cibuli s česnekem, ‍dokud nezezlátne.
  4. Přidejte kousky‌ kozího masa a smažte je z každé strany, dokud nezezlátnou.
  5. Přidejte‍ smetanu ke ⁢šlehání a‌ nechte vařit na mírném ⁤ohni⁤ asi‌ 15⁣ minut, dokud omáčka nezhoustne.
  6. Ochuťte solí a pepřem dle chuti.
  7. Pokrm podávejte teplý s přílohou dle vlastního výběru, například s​ bramborami nebo těstovinami.