26. 1. 2024
Autor: Olga Vařilová
zdroj: Recepty 24/7
Chutné kozy se smetanovou omáčkou jsou hřejivým pokrmem plným bohatých a krémových chutí. Tento recept vám ukáže, jak jednoduše připravit rozplývající se omáčku, která výborně doplní maso. Jemnost a plnost smetanové omáčky se dokonale snoubí s křehkostí a šťavnatostí kozího masa. Snažíte se nadchnout rodinu nebo hosty? Vyzkoušejte tento vynikající recept na kozy se smetanovou omáčkou a překvapte je gastronomickým zážitkem, který si budou pamatovat.
Suroviny
- 500g kozího masa
- 1 cibule
- 2 stroužky česneku
- 200ml smetany ke šlehání
- 50g másla
- sůl a pepř dle chuti
Postup
- Kozy omyjte a nakrájejte na menší kousky.
- Cibuli a česnek oloupejte a nakrájejte na malé kousky.
- Na pánvi rozehřejte máslo a za stálého míchání osmahněte cibuli s česnekem, dokud nezezlátne.
- Přidejte kousky kozího masa a smažte je z každé strany, dokud nezezlátnou.
- Přidejte smetanu ke šlehání a nechte vařit na mírném ohni asi 15 minut, dokud omáčka nezhoustne.
- Ochuťte solí a pepřem dle chuti.
- Pokrm podávejte teplý s přílohou dle vlastního výběru, například s bramborami nebo těstovinami.