8. 3. 2024
Autor: Olga Vařilová
zdroj: Recepty 24/7
Vyzkoušejte lahodný recept na kořeněné kuřecí ragú s batáty! Tento chutný pokrm spojuje šťavnaté kousky kuřecího masa se sladkými batáty a aromatičkými kořeněnými omáčkami. Skvělá volba pro chladné podzimní dny!
Suroviny
- 500g kuřecího masa
- 2 středně velké batáty
- 1 cibule
- 2 stroužky česneku
- 1 červená paprika
- 1 plechovka rajčat
- 1 lžička mleté papriky
- 1 lžička kari koření
- sůl, pepř, olej
Postup
- Na pánvi si rozehřejeme trochu oleje a osmahneme na něm nakrájenou cibuli, česnek a papriku.
- Přidáme nakrájené kuřecí maso a restujeme, dokud nezezlátne.
- Přidáme nakrájené batáty a promícháme.
- Přilijeme rajčata z plechovky a přidáme koření - mletou papriku, kari, sůl a pepř.
- Pod pokličkou dusíme asi 20 minut, než jsou batáty měkké.
- Pokud je ragú příliš řídké, můžeme ho zahustit lžičkou škrobu rozpuštěného ve vodě.
- Podáváme s rýží nebo pečivem. Dobrou chuť!