8. 4. 2024
Autor: Olga Vařilová
Knedlo-zelo-vepřo-zelo pečeně.
zdroj: Recepty 24/7

Hledáte recept na tradiční české jídlo? Vyzkoušejte ⁣recept na skvělou kombinaci ⁢knedlíků, zelí ⁢a pečeného vepřového⁢ masa. ‌Tento lahodný ⁤pokrm je oblíbený pro svou bohatou⁣ chuť a jednoduchou‍ přípravu.‌ Připravte si ho ​doma a ⁣užijte​ si lahodnou a sýtou večeři s rodinou nebo​ přáteli.

Suroviny

  • 1 kg⁢ vepřového masa
  • 1 kg ⁢zelí
  • 500 g brambor
  • 200 g strouhanky
  • 2 ​vejce
  • sůl, pepř, kmín

Postup

  1. Nejprve si ‌připravíme knedlíky. Brambory oloupeme, ‌nakrájíme⁣ na‌ menší kousky a​ uvaříme‍ do ⁣měkka.
  2. Pokrájíme vepřové maso na menší kousky a osmahneme na ‌pánvi. Osolíme, opepříme⁤ a posypeme kmínem.
  3. Zelí‌ očistíme, nakrájíme‌ na⁣ proužky ⁢a ⁣restujeme na ​pánvi.
  4. V míse ⁤smícháme ⁤uvařené brambory, strouhanku, vejce ​a ⁢dochutíme solí a‍ pepřem. Vzniklou směsí následně naplníme do kapsy knedlíků.
  5. Na plech vyložený pečícím ⁣papírem ‌položíme ‍knedlíky, vepřové maso a zelí.
  6. Předehřejeme troubu⁣ na 180 °C a pečeme 45 minut, ⁢dokud ⁢nezkaramelizuje.
  7. Hotovou knedlo-zelo-vepřo-zelo‌ pečeně podáváme jako hlavní jídlo.⁢ Dobrou chuť!