8. 4. 2024
Autor: Olga Vařilová
zdroj: Recepty 24/7
Hledáte recept na tradiční české jídlo? Vyzkoušejte recept na skvělou kombinaci knedlíků, zelí a pečeného vepřového masa. Tento lahodný pokrm je oblíbený pro svou bohatou chuť a jednoduchou přípravu. Připravte si ho doma a užijte si lahodnou a sýtou večeři s rodinou nebo přáteli.
Suroviny
- 1 kg vepřového masa
- 1 kg zelí
- 500 g brambor
- 200 g strouhanky
- 2 vejce
- sůl, pepř, kmín
Postup
- Nejprve si připravíme knedlíky. Brambory oloupeme, nakrájíme na menší kousky a uvaříme do měkka.
- Pokrájíme vepřové maso na menší kousky a osmahneme na pánvi. Osolíme, opepříme a posypeme kmínem.
- Zelí očistíme, nakrájíme na proužky a restujeme na pánvi.
- V míse smícháme uvařené brambory, strouhanku, vejce a dochutíme solí a pepřem. Vzniklou směsí následně naplníme do kapsy knedlíků.
- Na plech vyložený pečícím papírem položíme knedlíky, vepřové maso a zelí.
- Předehřejeme troubu na 180 °C a pečeme 45 minut, dokud nezkaramelizuje.
- Hotovou knedlo-zelo-vepřo-zelo pečeně podáváme jako hlavní jídlo. Dobrou chuť!