25. 12. 2023
Autor: Olga Vařilová
zdroj: Recepty 24/7
Knedlo-zelo-vepřo-zelí, česká klasika na talíři. Tento tradiční pokrm spojuje svěží chuti kysaného zelí, šťavnatého vepřového masa a nadýchaných knedlíků. Naučte se připravit tento lahodný recept a překvapte své blízké kulinářskou pochoutkou. Sledujte jednoduchý postup a vytvořte si svou vlastní verzi tohoto oblíbeného jídla. Zároveň si pochutnejte na kombinaci sladkokyselého zelí a šťavnatých kousků masa, které se nádherně propojí s lahodnými knedlíky. Vyzkoušejte tento recept na Knedlo-zelo-vepřo-zelí a dopřejte si skvělou chuťovou paletu tradiční české kuchyně.
Suroviny
- 4 kusy houskových knedlíků
- 500 g vepřového masa
- 500 g zelí
- 1 cibule
- 2 stroužky česneku
- 1 lžíce sádla
- 1 lžička kmínu
- 1 lžička majoránky
- sůl a pepř dle chuti
Postup
- Na pánvi rozehřejeme sádlo a osmahneme na něm nakrájenou cibuli dozlatova.
- Přidáme na kostky nakrájené vepřové maso a osmahneme z každé strany.
- Přidáme na drobno nakrájený česnek a osmahneme ho spolu s masem.
- Přidáme na proužky nakrájené zelí, posypeme kmínem a majoránkou a osolíme a opepříme dle chuti.
- Zelí s masem podusíme pod pokličkou na mírném ohni asi 30 minut, občas zamícháme.
- Mezitím uvaříme houskové knedlíky podle návodu na obalu.
- Hotové knedlíky podáváme s vepřovým masem se zelím a případně můžeme pokapat šťávou z masa.