7. 4. 2024
Autor: Olga Vařilová
Knedlo, zelo, vepřo, omáčka
zdroj: Recepty 24/7

Vyberte si ​recept na‍ tradiční české jídlo ⁢“Knedlo,⁣ zelo, vepřo, omáčka“​ a užijte si lahodné kombinace‌ vepřového masa, knedlíků a kyselého zelí s chutnou omáčkou. Sledujte krok​ za krokem, jak​ připravit toto oblíbené jídlo ‍a pozvěte své blízké k pochutnání. Buďte mistr v kuchyni a inspirovanými⁢ tradiční českou kuchyní.

Suroviny

  • 500⁢ g mouky
  • 400 g vepřového masa
  • 1 cibule
  • 2 vejce
  • 200 ml mléka
  • 100 g másla
  • 1 lžička soli
  • 1 lžička⁣ pepře
  • 1 lžíce ⁤majoránky

Postup

  1. Nejprve si připravíme těsto na knedlíky. Smícháme‌ mouku⁢ se solí, vejci a mlékem. Těsto ⁤hněteme do hladkého⁤ stavu a necháme odpočinout.
  2. Mezitím nakrájíme‍ cibuli na jemno a ‍osmahneme na pánvi s máslem. Přidáme nakrájené vepřové maso a ‌osmažíme dozlatova.
  3. Poté přidáme majoránku, sůl a pepř a zalijeme vodou.‌ Vaříme 30 minut na mírném‍ ohni.
  4. Z těsta tvoříme knedlíky a vaříme je ‍ve ⁣vroucí ‍osolené vodě asi 15 ‌minut, dokud nevyplavou na ⁣hladinu.
  5. Hotové‍ knedlíky ⁤podáváme s vepřovým masem a omáčkou. Dobrou ‌chuť!