8. 4. 2025
Autor: Olga Vařilová
Knedlo-zelo-vepřo na talíři
zdroj: Recepty 24/7

​ S lahodným⁣ receptem ⁢na ‌tradiční české⁣ jídlo knedlo-zelo-vepřo na‍ talíři si pochutnáte ​na klasické kombinaci uvařených knedlíků, zelí a vepřového masa. Vyzkoušejte tento⁢ recept a pochutnejte​ si na lahodném pokrmu ​plném⁢ chuti ⁢a ‍tradice.‌

Suroviny

  • 500g​ vepřového ‌masa
  • 1 krajíček zelí
  • 500g​ brambor
  • 1 balení hlavního ⁣chlupu
  • 1 ⁢vejce
  • 100g ⁤hladké mouky
  • 1 cibule
  • 1 hřebíček
  • sůl, pepř

Postup

  1. Nastrouhejte zelí, orestujte na‌ másle s ‍cibulí​ a hřebíčkem. Přidejte na ​kousky‍ nakrájené vepřové‌ maso a restujte do změknutí.
  2. Brambory uvařte ve slupce, oloupejte a rozmačkejte ⁤na kaši.
  3. Přidejte k⁤ bramborám vejc⁢ a mouku, promíchejte a vytvořte těsto.
  4. Z těsta vytvořte knedle a uvařte ve vařící ⁣osolené vodě.
  5. Smažte hlavní chlup na⁤ pánvi do zlatova.
  6. Servírujte ​knedlo-zelo-vepřo na talíři a posypte smaženým​ hlavním⁤ chlupem.




Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *