8. 4. 2025
Autor: Olga Vařilová

zdroj:
Recepty 24/7
S lahodným receptem na tradiční české jídlo knedlo-zelo-vepřo na talíři si pochutnáte na klasické kombinaci uvařených knedlíků, zelí a vepřového masa. Vyzkoušejte tento recept a pochutnejte si na lahodném pokrmu plném chuti a tradice.
Suroviny
- 500g vepřového masa
- 1 krajíček zelí
- 500g brambor
- 1 balení hlavního chlupu
- 1 vejce
- 100g hladké mouky
- 1 cibule
- 1 hřebíček
- sůl, pepř
Postup
- Nastrouhejte zelí, orestujte na másle s cibulí a hřebíčkem. Přidejte na kousky nakrájené vepřové maso a restujte do změknutí.
- Brambory uvařte ve slupce, oloupejte a rozmačkejte na kaši.
- Přidejte k bramborám vejc a mouku, promíchejte a vytvořte těsto.
- Z těsta vytvořte knedle a uvařte ve vařící osolené vodě.
- Smažte hlavní chlup na pánvi do zlatova.
- Servírujte knedlo-zelo-vepřo na talíři a posypte smaženým hlavním chlupem.

