6. 4. 2025
Autor: Olga Vařilová

zdroj:
Recepty 24/7
recept na tradiční české jídlo – knedlíky se zelím a vepřovým masem. Naučte se připravit chutné knedlo zelo k obědu doma!
Suroviny
- 500g vepřového masa
- 1 hlávka zelí
- 1 cibule
- sůl
- pepř
- mouka
- voda
- vegeta
Postup
- Ve velkém hrnci rozpálíme trochu oleje a osmahneme nakrájenou cibuli.
- Přidáme nakrájené vepřové maso a necháme osmahnout.
- Po chvíli přidáme na nudličky nakrájené zelí a promícháme.
- Sůlíme, pepříme a přidáme vegetu podle chuti.
- Přilijeme trochu vody a necháme dusit, dokud je maso měkké.
- Zvlášť si připravíme knedlíky - utvoříme těsto z mouky a vody, osolíme.
- Ze těsta vytvoříme knedlíky a vaříme je ve vroucí osolené vodě.
- Hotové knedlíky podáváme se zelím a masem.

