6. 4. 2025
Autor: Olga Vařilová
Knedlo zelo vepřo knedlo zelo.
zdroj: Recepty 24/7

recept na tradiční české jídlo – knedlíky se zelím a vepřovým masem. Naučte‌ se připravit chutné knedlo zelo k obědu doma!

Suroviny

  • 500g vepřového⁤ masa
  • 1 hlávka ⁢zelí
  • 1⁢ cibule
  • sůl
  • pepř
  • mouka
  • voda
  • vegeta

Postup

  1. Ve velkém hrnci rozpálíme trochu oleje a ‍osmahneme nakrájenou cibuli.
  2. Přidáme nakrájené vepřové maso a necháme osmahnout.
  3. Po chvíli přidáme na nudličky nakrájené zelí a⁤ promícháme.
  4. Sůlíme, pepříme a přidáme ⁢vegetu podle chuti.
  5. Přilijeme trochu vody ​a necháme dusit, dokud je maso měkké.
  6. Zvlášť si připravíme knedlíky ⁣- utvoříme těsto z mouky a vody, osolíme.
  7. Ze těsta ⁢vytvoříme knedlíky a vaříme je ve vroucí osolené vodě.
  8. Hotové knedlíky podáváme se zelím a masem.




Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *