10. 3. 2024
Autor: Olga Vařilová
zdroj: Recepty 24/7
Hledáte recept na tradiční české jídlo? Vyzkoušejte recept na „Knedlo, zelo, vepřo, knedlo, zelo.“ Tento lahodný pokrm spojuje měkké knedlíky s křupavým zelím a lahodným vepřovým masem. Nechte se unést chutěmi tradiční české kuchyně!
Suroviny
- 500g hladké mouky
- 1 vejce
- 400g vepřového masa
- 1 hlávka zelí
- sůl, pepř
Postup
- Ve velkém hrnci osolte vodu a přiveďte k varu.
- Na stole smíchejte mouku s vejcem a přidejte trochu vody, dokud nedostanete hladké těsto.
- Těsto rozválejte na placku a nakrájejte na menší kousky.
- V malém hrnci osmahněte vepřové maso nakrájené na kostky.
- Zelí nakrájejte na nudličky a přidejte k mase, nechte chvíli dusit.
- Do vroucí vody vložte knedlíky a vařte do měkka.
- Po uvaření knedlíky sceďte a podávejte s vepřovým masem se zelím.