10. 3. 2024
Autor: Olga Vařilová
Knedlo, zelo, vepřo, knedlo, zelo.
zdroj: Recepty 24/7

Hledáte recept na tradiční‌ české jídlo? Vyzkoušejte recept na „Knedlo, zelo, vepřo,‌ knedlo, zelo.“ Tento lahodný pokrm spojuje ⁤měkké knedlíky s křupavým zelím a lahodným vepřovým masem. Nechte​ se unést chutěmi⁤ tradiční české kuchyně!

Suroviny

  • 500g ⁢hladké mouky
  • 1 vejce
  • 400g vepřového masa
  • 1 hlávka zelí
  • sůl, pepř

Postup

  1. Ve velkém hrnci osolte vodu a přiveďte k varu.
  2. Na stole⁣ smíchejte mouku ‍s vejcem a přidejte trochu vody, dokud nedostanete hladké těsto.
  3. Těsto rozválejte na placku a nakrájejte na​ menší kousky.
  4. V malém hrnci osmahněte vepřové⁢ maso nakrájené na kostky.
  5. Zelí nakrájejte na nudličky‍ a​ přidejte k mase, nechte chvíli dusit.
  6. Do vroucí vody vložte knedlíky a vařte do měkka.
  7. Po uvaření knedlíky sceďte⁢ a podávejte s vepřovým ​masem se⁤ zelím.