24. 2. 2024
Autor: Olga Vařilová
Knedlo, zelo, vepřo, knedle.
zdroj: Recepty 24/7

Tradiční‍ české jídlo „Knedlo, zelo, vepřo, knedle“ je lahodná kombinace šťavnatého vepřového masa, ‌domácích knedlíků ‌a kyselého zelí. Tento​ recept je oblíbený​ po celé České ‌republice a jeho příprava je jednoduchá. Vyzkoušejte ho⁣ doma a dopřejte si chutný kousek české kuchyně.

Suroviny

  • 1 kg⁤ brambor
  • 400 g hladké mouky
  • 400 g vepřového masa (např. krkovička)
  • sůl
  • pepř
  • majoránka
  • 1 cibule
  • olej nebo sádlo na smažení

Postup

  1. Brambory‌ uvaříme ve slupce, oloupeme a ​propasírujeme.
  2. Pomocí rukou postupně vmícháme mouku, sůl a pepř.
  3. Z těsta vytvoříme váleček a ⁤nakrájíme⁣ na menší kousky ⁤- knedlíčky.
  4. V osolené vodě uvaříme knedlíky, dokud nevyplavou na hladinu.
  5. Vezmeme si vepřové‍ maso, nakrájíme na menší⁤ kousky ​a osmažíme na oleji ⁣nebo sádle spolu s nadrobno nakrájenou cibulí.
  6. Přidáme majoránku,⁣ orestujeme⁤ a podáváme společně s knedlíky.