19. 12. 2023
Autor: Olga Vařilová
zdroj: Recepty 24/7
Tento recept na tradiční české jídlo – knedlo-zelo-vepřo hovězí směs – vám přinese potěšení na talíři. Nazkoušejte si dokonalé plněné knedlíky, které jsou doplněny šťavnatým směsí vepřového a hovězího masa s nadýchaným zelím. S nasycující kombinací chutí a jednoduchými instrukcemi, je tento recept skvělou volbou pro rodinné obědy nebo večeře. Připravte si tuto oblíbenou dobroty ve svém vlastním domově a užijte si autentickou chuť české kuchyně.
Suroviny
- 500 g vepřového masa
- 500 g hovězího masa
- 1 hlávka zelí
- 400 g houskových knedlíků
- sůl, pepř
- majoránka
- olej nebo sádlo na smažení
Postup
- Maso nakrájíme na menší kostky a osolíme. Pak ho zprudka opečeme na oleji nebo sádle.
- Zelí nakrájíme na tenké nudličky a přidáme ho k masu. Přidáme také majoránku a restujeme, dokud zelí nezměkne.
- Vodu osolíme a přivedeme k varu. Do vroucí vody vložíme knedlíky, přikryjeme hrníčkem a vaříme 15 minut.
- Zklidněnou směs masa a zelí podáváme s uvařenými knedlíky.