18. 12. 2023
Autor: Olga Vařilová
zdroj: Recepty 24/7
Recept na Knedlo, zelo, vepřo – dokonalá česká pochoutka! Vyzkoušejte tento tradiční pokrm, který vám zaručeně zahřeje žaludek i duši. Vepřové maso dokonale upravené s omáčkou a dochucené aromatickými bylinkami, podávané s nadýchanými a voňavými knedlíky a zelím. Připravte si tuto lahůdku doma a překvapte své blízké!
Suroviny
- 600 g vepřového masa
- 400 g knedlíků
- 1 cibule
- 2 stroužky česneku
- olej na smažení
- sůl a pepř podle chuti
Postup
- Na prskavky nastrouhejte cibuli a česnek.
- V hrnci rozehřejte olej a osmažte cibuli a česnek, dokud nezhnědnou.
- Přidejte na kostky nakrájené vepřové maso a osolte a opepřete podle chuti.
- Smaso smažte, dokud nezbělá. Poté přidejte vodu, aby maso bylo ponořeno a dusit jej asi 1,5-2 hodiny.
- V hrnci s osolenou vodou uvařte knedlíky podle návodu na obalu. Poté je okapat.
- Vepřové maso vyjměte z vody a nakrájejte na plátky.
- Suroviny servírujte na talíři s knedlíky a šťávou z vepřového masa.