18. 12. 2023
Autor: Olga Vařilová
Knedlo, zelo, vepřo, dumplings
zdroj: Recepty 24/7

Recept na Knedlo, zelo, vepřo – dokonalá česká pochoutka! ‍Vyzkoušejte tento tradiční pokrm, který vám zaručeně zahřeje žaludek i duši. Vepřové maso dokonale upravené s omáčkou a‍ dochucené ​aromatickými bylinkami, podávané s nadýchanými a voňavými knedlíky a zelím. ‍Připravte si tuto lahůdku doma a překvapte své blízké!

Suroviny

  • 600 g vepřového masa
  • 400 g knedlíků
  • 1 cibule
  • 2 stroužky česneku
  • olej na smažení
  • sůl a pepř podle ‌chuti

Postup

  1. Na prskavky nastrouhejte cibuli ‌a česnek.
  2. V hrnci rozehřejte‍ olej a osmažte cibuli a česnek, dokud nezhnědnou.
  3. Přidejte na kostky nakrájené vepřové‌ maso a osolte a opepřete podle chuti.
  4. Smaso smažte, dokud nezbělá. Poté přidejte vodu, aby⁣ maso bylo ponořeno a dusit jej asi 1,5-2 hodiny.
  5. V hrnci s osolenou‌ vodou uvařte knedlíky podle návodu na obalu. Poté je okapat.
  6. Vepřové‍ maso vyjměte z vody a nakrájejte na plátky.
  7. Suroviny servírujte na talíři s knedlíky a šťávou z vepřového masa.