1. 5. 2025
Autor: Olga Vařilová

zdroj:
Recepty 24/7
Vyberte si recept na tradiční české jídlo – knedlo, zelo, vepřo a česnečka. Skvělá kombinace pečeného vepřového masa, dušeného zelí, domácích knedlíků a česnečky. Podívejte se na náš jednoduchý recept a uvařte si lahodné domácí jídlo.
Suroviny
- 500g brambor
- 200g hladké mouky
- 1 vejce
- 500g vepřového masa
- 2 cibule
- 3 stroužky česneku
- 1 lžíce sádla
- sůl, pepř
Postup
- Nejprve si připravíme těsto na knedlíky. Brambory uvaříme, oloupeme a propasírujeme.
- Do kastrůlku dáme propasírované brambory, mouku, vejce a špetku soli. Vše důkladně promícháme a necháme odpočinout.
- Mezitím si připravíme vepřové maso. Orestujeme nasekanou cibuli na sádle, přidáme nakrájené maso, osolíme, opepříme a dusíme do měkka.
- Ve větší kastrolu si připravíme česnečku. Na sádle opečeme nadrolený česnek a zalijeme vodou. Osolíme a vaříme alespoň 10 minut.
- Těsto na knedlíky rozdělíme na menší kousky, které utvarujeme do knedlíků. Vaříme ve vroucí osolené vodě, dokud nevyplavou na hladinu.
- Hotové knedlíky podáváme s vepřovým masem zalité česnečkou.

