23. 11. 2023
Autor: Olga Vařilová
Knedlo-zelo seveřácké
zdroj: Recepty 24/7

Knedlo-zelo seveřácké je tradiční ‍české jídlo, které určitě potěší milovníky výrazné chuti. Tento recept v sobě kombinuje klasické knedlíky s ‌kyselým zelím a šunkou. Připravit ho je snadné a výsledek stojí za to. ⁣V našem podrobném návodu‍ najdete všechny potřebné ingredience⁢ a postup, jak na⁣ perfektní knedlo-zelo seveřácké. Vyzkoušejte ⁤ho a překvapte své blízké tímto tradičním​ českým‍ pokrmem.

Suroviny

  • 500 g houskového knedlíku
  • 500 g ‍kysaného zelí
  • 200 g slaniny
  • 2 cibule
  • 2 lžíce sádla
  • sůl a pepř podle chuti

Postup

  1. Nejprve​ si připravíme ingredience. Houskový knedlík nakrájíme na ⁣plátky, kysané zelí opláchneme pod tekoucí vodou a necháme okapat.
  2. Cibuli a ‌slaninu nakrájíme na drobné kostičky.
  3. Ve velkém hrnci rozpustíme sádlo a přidáme cibuli a ⁤slaninu. Smažíme, dokud ⁤se cibule nezačne⁤ lehce zlatit.
  4. Přidáme kysané zelí a osmahneme ho spolu s cibulí a slaninou⁤ asi 10 minut, dokud zelí trochu změkne.
  5. Přidáme nakrájený houskový knedlík, dochutíme solí a pepřem a vše promícháme. Pokud je směs příliš suchá, můžeme přidat⁤ trochu vody nebo ⁢vývaru.
  6. Hrnec přikryjeme poklicí ‍a ⁣necháme⁢ směs⁢ dusit asi 20-30 minut na mírném ohni, dokud jsou ⁢knedlíky prohřáté a‌ zelí měkké.
  7. Hotové knedlo-zelo seveřácké podáváme teplé⁣ jako samostatné jídlo nebo jako přílohu ​k masu.