24. 9. 2024
Autor: Olga Vařilová
zdroj: Recepty 24/7
Hledáte recept na tradiční české jídlo? Vyzkoušejte tento recept na knedlo, zelo, řízek, bramborák a plněnou papriku. Pojďte si vychutnat chutné a sýtné pokrmy plné domácích chutí. S námi si jednoduše připravíte dokonalou večeři pro celou rodinu!
Suroviny
- 500g brambor
- 500g hladké mouky
- 500g mletého masa
- sůl, pepř, majoránka
- 2 vejce
- česnek
- cibule
- papriky
- vejce na obal
- strouhanka
- olej na smažení
Postup
- Nejprve uvařte brambory ve slupce, oloupejte je a rozmělněte na kaši.
- Pomalu začněte přidávat mouku a hněte těsto, dokud nebude hladké.
- Z těsta vytvořte knedlíky a varte je ve vroucí osolené vodě.
- Na pánvi osmahněte na oleji cibuli, česnek a mleté maso.
- Přidejte koření podle chuti a nechte směs prochladnout.
- Plňte uvařené papriky masovou směsí.
- Obalte papriky nejdříve ve vejci a potom ve strouhance.
- Smažte je dozlatova na pánvi.
- Na závěr podávejte knedlík, řízek, bramborák a plněnou papriku společně. Dobrou chuť!