26. 9. 2024
Autor: Olga Vařilová
zdroj: Recepty 24/7
Udělejte si klasické české jídlo – knedlo-vepřo-zelo s omáčkou. Recept pro lahodný a sýtý oběd, který potěší celou rodinu. Sledujte krok za krokem náš recept a užijte si tradiční chuť domácího jídla.
Suroviny
- 400g hladké mouky
- 500g vepřového masa
- 1 hlávka zelí
- 200ml mléka
- 2 vejce
- 1 cibule
- 1 lžíce oleje
- sůl, pepř, majoránka
Postup
- Ve velkém hrnci přiveďte k varu vodu s trochou soli.
- Na pánev dejte olej a osmahněte nakrájenou cibuli. Přidejte nakrájené vepřové maso a orestujte.
- Do mísy dejte mouku, mléko, vejce, sůl a vypracujte těsto.
- Z těsta vytvořte knedlíky a vařte je ve vroucí osolené vodě asi 20 minut.
- Zelí nakrájejte na nudličky a poduste na pánvi. Přidejte majoránku, sůl a pepř.
- Nakonec podávejte knedlíky se smaženým masem a zelím, zalité omáčkou z vývaru z masa.