26. 9. 2024
Autor: Olga Vařilová
Knedlo-vepřo-zelo s omáčkou.
zdroj: Recepty 24/7

⁣Udělejte si‌ klasické ​české jídlo – knedlo-vepřo-zelo⁢ s omáčkou. Recept pro lahodný ​a sýtý oběd,‌ který potěší celou rodinu.​ Sledujte krok za krokem náš recept a užijte si ⁣tradiční chuť ⁢domácího ⁣jídla.

Suroviny

  • 400g ⁤hladké mouky
  • 500g vepřového masa
  • 1 hlávka zelí
  • 200ml mléka
  • 2 vejce
  • 1 cibule
  • 1 lžíce oleje
  • sůl, pepř, majoránka

Postup

  1. Ve velkém hrnci přiveďte k varu vodu s trochou soli.
  2. Na pánev dejte olej a⁢ osmahněte nakrájenou ⁣cibuli. ⁤Přidejte​ nakrájené vepřové maso⁣ a ⁢orestujte.
  3. Do mísy dejte mouku, mléko, vejce,‌ sůl a vypracujte těsto.
  4. Z těsta vytvořte ‍knedlíky a vařte je ve vroucí osolené‍ vodě asi 20‌ minut.
  5. Zelí nakrájejte na nudličky a poduste na⁢ pánvi. Přidejte majoránku, sůl a pepř.
  6. Nakonec ‌podávejte​ knedlíky se smaženým masem a zelím, zalité omáčkou z vývaru z masa.