9. 3. 2024
Autor: Olga Vařilová
zdroj: Recepty 24/7
Vyzkoušejte náš tradiční český recept na lahodné knedlo-vepřo-zelo s bramborami. Tohle jednoduché a chutné jídlo je oblíbené po celé České republice a určitě si ho zamilujete i vy! Podávejte ho jako hlavní chod nebo na slavnostní rodinnou večeři. Sledujte náš recept a připravte si skvělé knedlíky, pečené vepřové maso s dušeným zelím a vařené brambory – pochoutka, která potěší každého gurmána!
Suroviny
- 500g vepřového masa
- 1kg brambor
- 1 hlávka zelí
- 2 vejce
- 300g hladké mouky
- sůl, pepř
Postup
- Nejprve si připravíme těsto na knedlíky. Vejce rozklepneme do mísy, přidáme hladkou mouku a sůl. Vypracujeme hladké těsto a necháme odpočinout.
- Brambory oloupeme, nakrájíme na menší kousky a uvaříme ve slané vodě. Poté je rozmixujeme na hladkou kaši. Dochutíme solí a pepřem.
- Zelí nasekáme na tenké proužky a zprudka orestujeme na pánvi.
- Vepřové maso nakrájíme na menší kostky a osmahneme na pánvi. Dochutíme solí a pepřem.
- Těsto rozdělíme na menší kousky, které vmícháme do vařící vody a vaříme asi 15 minut.
- V misce smícháme zelí, vepřové maso a bramborovou kaši. Tímto nádivkou naplníme uvařené knedlíky.
- Knedlo-vepřo-zelo podáváme teplé, můžeme ozdobit nasekanou petrželkou nebo křenem.