12. 9. 2024
Autor: Olga Vařilová
zdroj: Recepty 24/7
Vyberte si recept na tradiční české jídlo - knedlo vepřo zelo pečené kasánku. Naučte se, jak připravit lahodné a syté jídlo plné chutí. Sledujte návod krok za krokem a připravte si výtečnou hostinu pro své blízké. Vyzkoušejte tento recept již dnes!
Suroviny
- 400g vepřového masa (kasánka)
- 400g zelí
- 500g brambor
- 200g hladké mouky
- 1 vejce
- sůl
- pepř
- máslo
Postup
- Nejprve si musíme připravit bramborové knedlíky. Brambory oloupeme, nakrájíme na menší kousky a uvaříme ve vodě s trochou soli. Poté je rozmělníme na pyré a necháme vychladnout.
- Do bramborového pyré přidáme vejce, mouku, sůl a pepř. Vypracujeme hladké těsto, ze kterého vytvoříme menší knedlíky.
- Ve větším hrnci povaříme zelí se solí a máslem. Necháme dojít doměkka.
- Vezmeme vepřové maso a nakrájíme ho na menší kousky. Osolíme, opepříme a upečeme na pánvi dozlatova.
- Vložíme maso do pekáče společně se zelím a knedlíky. Pečeme v troubě vyhřáté na 180°C asi 30 minut, dokud není maso a knedlíky zlatavě křupavé.
- Hotové jídlo servírujeme teplé a podáváme s nakyslou okurkou nebo brusinkami.