12. 9. 2024
Autor: Olga Vařilová
Knedlo vepřo zelo pečené kasánku.
zdroj: Recepty 24/7

Vyberte si recept na tradiční české jídlo -⁤ knedlo vepřo zelo pečené kasánku. Naučte ‌se, ⁣jak připravit lahodné a syté jídlo plné chutí. Sledujte návod krok za krokem a připravte ‌si výtečnou ⁤hostinu pro ​své blízké. ‍Vyzkoušejte tento recept již dnes!

Suroviny

  • 400g vepřového masa ‍(kasánka)
  • 400g ⁣zelí
  • 500g brambor
  • 200g hladké mouky
  • 1 vejce
  • sůl
  • pepř
  • máslo

Postup

  1. Nejprve‌ si musíme‍ připravit ⁤bramborové knedlíky. Brambory oloupeme, nakrájíme na⁣ menší kousky ‍a uvaříme ve vodě s trochou soli. ​Poté⁤ je rozmělníme ​na pyré a necháme vychladnout.
  2. Do bramborového pyré ⁢přidáme vejce,⁢ mouku,⁣ sůl a pepř. Vypracujeme hladké těsto, ze kterého vytvoříme⁢ menší ⁤knedlíky.
  3. Ve větším hrnci povaříme zelí se‍ solí a máslem. Necháme ​dojít doměkka.
  4. Vezmeme vepřové⁣ maso a ‌nakrájíme ho na menší kousky.⁤ Osolíme, opepříme a upečeme na pánvi dozlatova.
  5. Vložíme maso do pekáče ⁤společně se ⁤zelím‌ a knedlíky. Pečeme v troubě vyhřáté na 180°C asi‍ 30 minut, dokud není maso a knedlíky zlatavě křupavé.
  6. Hotové ​jídlo servírujeme teplé a podáváme s⁤ nakyslou okurkou nebo​ brusinkami.