27. 2. 2024
Autor: Olga Vařilová
Knedlo vepřo zelo buchta smaženek.
zdroj: Recepty 24/7

Klasický český recept na oblíbené jídlo ⁤knedlo vepřo ⁢zelo buchta smaženek. ‍Vyzkoušejte tento lahodný pokrm plný‌ chutí ‌a vůní‌ tradiční české kuchyně. Jemné knedlíky s masem⁤ a zelím podávané s křupavými smaženými buchtami⁤ jsou ⁣skvělou volbou pro⁢ každou příležitost. Sledujte náš snadný recept⁢ a připravte si skvělou večeři ‌pro celou rodinu.

Suroviny

  • 400g vepřového masa
  • 1 hlávka⁢ zelí
  • 500g brambor
  • 2‍ kousky buchty
  • 2 vejce
  • strouhanka
  • sůl, pepř, kmín
  • máslo na ‌smažení

Postup

  1. Nejprve si ⁤oloupeme‍ brambory,​ nakrájíme je na menší ​kousky a uvaříme v osolené vodě do ⁤měkka.
  2. Vepřové maso nakrájíme na menší kousky a​ osmahneme na pánvi ⁤s máslem. Přidáme nasekané⁢ zelí a dusíme do změknutí.
  3. V míse⁢ rozšleháme ⁢vejce, přidáme nakrájenou ⁣buchtu na menší⁢ kousky a‌ promícháme. Vzniklou směs⁢ dochutíme solí, pepřem a kmínem.
  4. Z uvařených​ brambor⁢ vyrobíme⁤ bramborové⁤ těsto a rozválíme⁢ ho⁣ na ​pomoučeném vále.
  5. Na těsto rozprostřeme směs s buchtou ⁢a navrch přidáme​ masovou směs‍ se zelím.
  6. Z těsta sestavíme buchtu a pečeme v troubě na 180°C asi⁣ 40 minut.
  7. Poté buchtu upečenou nakrájíme na plátky a smažíme na pánvi dozlatova.
  8. Hotové knedlo vepřo zelo buchta smaženky podáváme teplé s čerstvým salátem. ⁣Dobrou chuť!