21. 9. 2024
Autor: Olga Vařilová
zdroj: Recepty 24/7
Vyzkoušejte recept na tradiční české jídlo – lahodné knedlíky se zelím a uzeným. Skvělá kombinace kyselého zelí, šťavnatých knedlíků a čerstvě uzeného masa, která potěší nejen chuťové buňky. Recept je jednoduchý a rychlý, takže se do něj může pustit opravdu každý kuchař. Navíc jde o výborné jídlo, které zasytí a zahřeje v chladnějších dnech. Podívejte se na náš krok za krokem návod a užijte si tu pravou českou kuchyni.
Suroviny
- 400g zelí
- 200g uzeného masa
- 400g polohrubé mouky
- 1 vejce
- sůl, pepř
Postup
- Na kousky nakrájíme zelí a uzené maso.
- V hrnci osmažíme zelí s uzeným masem, osolíme a opepříme dle chuti.
- V hrnci přivedeme k varu vodu s trochou soli.
- Do vroucí vody vložíme těsto na knedlíky vytvořené z mouky, vejce, vody a soli.
- Uvařené knedlíky nakrájíme na plátky a podáváme s uzeným a zelím.