21. 9. 2024
Autor: Olga Vařilová
Knedlíky se zelím a uzeným
zdroj: Recepty 24/7

Vyzkoušejte recept na tradiční české jídlo – lahodné knedlíky se zelím a ⁢uzeným. Skvělá kombinace kyselého zelí, šťavnatých knedlíků a čerstvě uzeného masa, která potěší nejen chuťové buňky. Recept je jednoduchý a rychlý, takže se do​ něj může pustit opravdu každý kuchař. Navíc jde o výborné jídlo, které zasytí a⁢ zahřeje ⁢v chladnějších dnech. Podívejte se ‍na náš krok za krokem návod a užijte si tu pravou ⁢českou kuchyni.

Suroviny

  • 400g zelí
  • 200g uzeného masa
  • 400g polohrubé mouky
  • 1 vejce
  • sůl,‍ pepř

Postup

  1. Na kousky nakrájíme zelí a ⁢uzené maso.
  2. V hrnci osmažíme zelí s uzeným masem, osolíme a opepříme dle chuti.
  3. V hrnci přivedeme k varu vodu s trochou soli.
  4. Do vroucí vody ⁣vložíme⁢ těsto ​na knedlíky vytvořené z mouky, vejce, vody a soli.
  5. Uvařené knedlíky nakrájíme na plátky a podáváme ​s uzeným a zelím.