18. 9. 2024
Autor: Olga Vařilová
Knedlíky se zelím a uzeným.
zdroj: Recepty 24/7

Vyzkoušejte​ recept na ⁣tradiční⁢ české​ knedlíky⁣ se zelím a uzeným, které vám rozhodně zachutnají. Skvělá kombinace kyselého zelí‍ a uzeného masa s​ měkkými knedlíky ⁢je jistotou​ pro‍ každého ‍milovníka české kuchyně. Snažíte se najít ⁤recept na chutné a sycení ⁢jídlo? Tak⁤ neváhejte‌ a pusťte⁢ se do vaření!

Suroviny

  • 500g brambor
  • 300g ‍mouky
  • 1 vejce
  • 1 lžíce olivového ‍oleje
  • 300g uzeného masa
  • 400g sekaného‌ zelí
  • sůl, pepř, kmín

Postup

  1. Nejprve si oloupeme brambory, uvaříme je⁢ ve slané vodě a ‌rozmělníme na kaši.
  2. Přidáme mouku, vejce, sůl‌ a⁣ olivový olej ​a vypracujeme hladké‌ těsto.
  3. Těsto necháme ⁤odpočinout a mezitím si orestujeme‍ nakrájené uzené ⁢maso s sekaným⁢ zelím a kořením.
  4. Z těsta vytvoříme menší knedlíky, které naplníme uzeným masem se zelím.
  5. Knedlíky ⁤povaříme⁤ ve vroucí osolené vodě a necháme je vařit asi 15-20 ‍minut.
  6. Po uvaření je necháme okapat a ⁤můžeme⁤ podávat s ‍dalším⁢ uzeným masem nebo se ⁢zelím.