18. 9. 2024
Autor: Olga Vařilová
zdroj: Recepty 24/7
Vyzkoušejte recept na tradiční české knedlíky se zelím a uzeným, které vám rozhodně zachutnají. Skvělá kombinace kyselého zelí a uzeného masa s měkkými knedlíky je jistotou pro každého milovníka české kuchyně. Snažíte se najít recept na chutné a sycení jídlo? Tak neváhejte a pusťte se do vaření!
Suroviny
- 500g brambor
- 300g mouky
- 1 vejce
- 1 lžíce olivového oleje
- 300g uzeného masa
- 400g sekaného zelí
- sůl, pepř, kmín
Postup
- Nejprve si oloupeme brambory, uvaříme je ve slané vodě a rozmělníme na kaši.
- Přidáme mouku, vejce, sůl a olivový olej a vypracujeme hladké těsto.
- Těsto necháme odpočinout a mezitím si orestujeme nakrájené uzené maso s sekaným zelím a kořením.
- Z těsta vytvoříme menší knedlíky, které naplníme uzeným masem se zelím.
- Knedlíky povaříme ve vroucí osolené vodě a necháme je vařit asi 15-20 minut.
- Po uvaření je necháme okapat a můžeme podávat s dalším uzeným masem nebo se zelím.