5. 3. 2024
Autor: Olga Vařilová

zdroj:
Recepty 24/7
Recept na lahodné a tradiční české jídlo - domácí knedlíky podávané se sladkou švestkovou omáčkou. Jednoduchý a chutný recept, kterým potěšíte celou rodinu.
Suroviny
- 500g brambor
- 120g hladké mouky
- 1 vejce
- špetka soli
- 500g švestek
- 100g cukru
- skořice podle chuti
- 1 lžíce mouky
Postup
- Brambory uvaříme ve slupce, oloupeme a utlačíme na kaši.
- Přidáme mouku, vejce a sůl a vše dobře promícháme.
- Těsto necháme chvíli odležet a mezitím si připravíme švestkovou omáčku.
- Švestky očistíme a nakrájíme na menší kousky.
- V hrnci smícháme švestky s cukrem, skořicí a zalijeme trochou vody.
- V hrnci rozpustíme lžíci mouky v troše vody a za stálého míchání přidáme k švestkám.
- Povaříme do změknutí švestek a dochutíme podle chuti.
- Z těsta uděláme menší knedlíky a vaříme je ve vroucí osolené vodě do změknutí.
- Scedíme a podáváme s horkou švestkovou omáčkou. Dobrou chuť!

