12. 3. 2024
Autor: Olga Vařilová

zdroj:
Recepty 24/7
Vyzkoušejte náš recept na domácí knedlíky se špenátem a vejci, který je rychlý, jednoduchý a chutný! Tato tradiční česká pokrm kombinuje lahodné knedlíky s čerstvým špenátem a vejci, které rozhodně potěší vaše chuťové buňky. Navíc je tento pokrm skvělým způsobem, jak využít sezónní ingredience a dopřát si zdravé jídlo plné živin. Nezapomeňte si tento recept uložit do svého kuchařského repertoáru!
Suroviny
- 500g brambor
- 200g špenátu
- 2 vejce
- 100g hladké mouky
- Sůl, pepř, muškátový oříšek
Postup
- Nejprve uvařte brambory ve slupce. Poté je oloupejte a rozmačkejte na bramborovém tlačítku.
- Špenát očistěte, opláchněte a nakrájejte na menší kousky.
- V míse smíchejte bramborové těsto s hladkou moukou, nakrájeným špenátem, vejci, solí, pepřem a muškátovým oříškem. Vzniklé těsto by mělo být husté, ale ne suché.
- V hrnci s vroucí osolenou vodou tvarujte z těsta menší knedlíky a vařte je, dokud nevyplavou na hladinu.
- Pokud chcete udělat vejce na tvrdo, uvařte je ve vroucí vodě asi 8-10 minut. Poté je oloupejte a nakrájejte na plátky.
- Svařené knedlíky podávejte s vejci na plátky a můžete také přidat nasekanou petrželku nebo smetanu.

