12. 3. 2024
Autor: Olga Vařilová
Knedlíky se špenátem a vejci
zdroj: Recepty 24/7

Vyzkoušejte náš recept‍ na domácí ⁣knedlíky se špenátem a vejci,⁣ který je rychlý, jednoduchý ‌a chutný! Tato ⁤tradiční česká pokrm kombinuje lahodné knedlíky s čerstvým špenátem a vejci, které⁢ rozhodně potěší vaše chuťové buňky. Navíc je tento pokrm skvělým způsobem, jak využít sezónní ingredience a dopřát si zdravé jídlo plné živin.⁤ Nezapomeňte ‌si​ tento recept uložit do svého kuchařského repertoáru!‍

Suroviny

  • 500g brambor
  • 200g‍ špenátu
  • 2 ⁢vejce
  • 100g hladké mouky
  • Sůl, pepř, muškátový oříšek

Postup

  1. Nejprve uvařte brambory ve slupce.⁤ Poté je oloupejte a rozmačkejte na‍ bramborovém tlačítku.
  2. Špenát očistěte, opláchněte ⁢a nakrájejte na menší kousky.
  3. V míse smíchejte bramborové těsto s hladkou moukou,⁢ nakrájeným špenátem, vejci, solí, pepřem a muškátovým oříškem. Vzniklé těsto by mělo být husté,‍ ale ne suché.
  4. V hrnci s vroucí osolenou vodou tvarujte z těsta menší‌ knedlíky a ⁢vařte je, dokud nevyplavou na hladinu.
  5. Pokud chcete⁤ udělat vejce na ​tvrdo, uvařte je ve vroucí vodě asi 8-10 minut. ‍Poté je⁢ oloupejte ⁢a‍ nakrájejte na plátky.
  6. Svařené knedlíky ⁤podávejte s⁤ vejci na ‌plátky ‍a můžete také přidat nasekanou petrželku nebo smetanu.