1. 1. 2024
Autor: Olga Vařilová
Knedlíky s pečeným vepřovým
zdroj: Recepty 24/7

⁢ Knedlíky s pečeným vepřovým jsou tradiční české jídlo, které jistě potěší ‍každého gurmána. Vepřové maso je ⁤pečené do křupavé kůrčičky a ⁤podává se s lahodnými houskovými knedlíky, které jsou hebké a nadýchané. Tento recept vám ukáže jednoduchý způsob, jak si připravit tuto‌ chutnou⁤ specialitu i doma. Seznamte ​se ⁤s ingrediencemi a postupem přípravy, ⁢který vás provede ⁢každým krokem‌ k dokonalému‌ výsledku. ⁣Pobavte ‍se ve své kuchyni a dopřejte si lahodné knedlíky s pečeným vepřovým, které se stanou neodolatelnou pochoutkou pro celou rodinu.

Knedlíky s pečeným vepřovým

Suroviny:

  • 500 g hladké ⁤mouky
  • 1-2 lžíce oleje
  • 1 vejce
  • 250 ml mléka
  • 1 kostka ‌droždí
  • 1⁣ lžička ⁤cukru
  • 1​ lžička soli
  • 500 g vepřového masa
  • sůl ​a pepř dle chuti
  • olej na pečení

Postup:

  1. Rozdrobte droždí do teplého mléka, přidejte cukr ⁢a​ nechte vzejít kvásek.
  2. V míse smíchejte mouku s olejem, vejcem a solí. Přidejte ⁤vykynutý kvásek a ‌vypracujte těsto.
  3. Těsto nechte v​ teplém‌ prostředí kynout přibližně hodinu.
  4. Vepřové maso osolte, opepřete a opečte⁢ na oleji z obou ​stran⁣ dozlatova.
  5. Z masa vyjměte⁣ a nechte odpočinout. ‌Poté maso nakrájejte na ⁣plátky.
  6. Z vykynutého těsta vytvarujte knedlíky a vařte je ve‍ vařící osolené vodě asi 15 ⁤minut.
  7. Po uvaření knedlíků je scedíme a podáváme spolu s pečeným vepřovým masem.