1. 1. 2024
Autor: Olga Vařilová
zdroj: Recepty 24/7
Knedlíky s pečeným vepřovým jsou tradiční české jídlo, které jistě potěší každého gurmána. Vepřové maso je pečené do křupavé kůrčičky a podává se s lahodnými houskovými knedlíky, které jsou hebké a nadýchané. Tento recept vám ukáže jednoduchý způsob, jak si připravit tuto chutnou specialitu i doma. Seznamte se s ingrediencemi a postupem přípravy, který vás provede každým krokem k dokonalému výsledku. Pobavte se ve své kuchyni a dopřejte si lahodné knedlíky s pečeným vepřovým, které se stanou neodolatelnou pochoutkou pro celou rodinu.
Knedlíky s pečeným vepřovým
Suroviny:
- 500 g hladké mouky
- 1-2 lžíce oleje
- 1 vejce
- 250 ml mléka
- 1 kostka droždí
- 1 lžička cukru
- 1 lžička soli
- 500 g vepřového masa
- sůl a pepř dle chuti
- olej na pečení
Postup:
- Rozdrobte droždí do teplého mléka, přidejte cukr a nechte vzejít kvásek.
- V míse smíchejte mouku s olejem, vejcem a solí. Přidejte vykynutý kvásek a vypracujte těsto.
- Těsto nechte v teplém prostředí kynout přibližně hodinu.
- Vepřové maso osolte, opepřete a opečte na oleji z obou stran dozlatova.
- Z masa vyjměte a nechte odpočinout. Poté maso nakrájejte na plátky.
- Z vykynutého těsta vytvarujte knedlíky a vařte je ve vařící osolené vodě asi 15 minut.
- Po uvaření knedlíků je scedíme a podáváme spolu s pečeným vepřovým masem.