23. 8. 2025
Autor: Olga Vařilová
Knedlíky naplněné uzeným s jablečným pyré
zdroj: Recepty 24/7


Vítejte v kulinářském ráji ⁣s naším receptem na ‍knedlíky naplněné uzeným s jablečným pyré. Toto je tradiční česká specialita s moderním twistem,která přinese na váš stůl chutě oživené směsí sladkého ‌a slaného. Vaše chuťové buňky ocení jedinečnou kombinaci sušeného uzeného masa a jemného jablečného pyré. Navíc se jedná o jednoduchý recept,který zvládne i začátečník. Vyzkoušejte tento neučený kulinářský zážitek ještě dnes!

Tento recept je skvělou volbou pro ty, kteří si‌ chtějí užít tradiční českou kuchyni s moderním twistem. Tyto knedlíky naplněné uzeným s jablečným pyré jsou nejen chutné, ale také plné zajímavých chutí a textur. Nuže, pojďme se pustit do vaření!

Suroviny

Pro přípravu knedlíků potřebujeme:

  • na knedlíky – 500 g hladké mouky, 2 vejce, ‍špetka soli, 1/4 l mléka, 1 lžička jedlé⁣ sody, 1 ⁣lžíce octa
  • na náplň – 200 g uzeného masa, 2 cibule, trochu sádla
  • na jablečné pyré – 4 jablka, 50 g másla, 2⁤ lžíce cukru, špetka skořice

Postup

Začneme přípravou ‌těsta na‍ knedlíky. Do mísy si nasypeme mouku, přidáme vejce, sůl, jedlou sodu a ocet. ​Vše důkladně promícháme a postupně přiléváme mléko. Měli bychom získat hladké těsto, které nelepí.Pokud je těsto ‍příliš tuhé, můžeme ​přidat trochu vody. Těsto pak necháme odpočinout asi ⁢30 minut.

Mezitím si připravíme náplň. Uzené maso nakrájíme na malé kousky. Cibuli oloupeme a ⁣nakrájíme na jemno. Na pánvi rozpustíme trochu‍ sádla a osmažíme na něm cibuli dozlatova. Přidáme‍ nakrájené uzené a orestujeme. Ochutíme ⁣solí a pepřem. Hotovou náplň necháme vychladnout.

Po odpočinku těsta si z něj odkrojíme kus a rozválíme ho na plát.Na jednu stranu ⁣plátu naneseme náplň a těsto srolujeme. Takto připravený knedlík zabalíme do hrubé plátěné utěrky a zavážeme ho. Postup opakujeme, dokud nám nedojde těsto a náplň.

Knedlíky pak vložíme do vroucí vody a vaříme je asi 30 minut. po uvaření knedlíky vyjmeme ‍a necháme chvíli​ ležet.

Jablečné pyré připravíme tak, že oloupeme jablka, odstraníme jadřince a‌ nakrájíme je na malé kousky. ⁣Kousky jablek pak vložíme do hrnce, přidáme máslo, cukr a špetku skořice. Vše vaříme na mírném ohni, dokud jablka nezměknou. Poté jablka rozmixujeme na pyré.

Před servírováním knedlíky nakrájíme‍ na plátky a podáváme⁣ s jablečným pyré.Dobrou chuť!

Tento recept je perfektní pro ty, kteří chtějí vyzkoušet ‌něco nového ⁣a⁢ zároveň se vrátit‍ ke kořenům české kuchyně. je trochu pracnější, ale výsledek stojí za to. Navíc, knedlíky můžete připravit i předem a pak je jen ohřát. Také jablečné pyré můžete použít ⁢jako přílohu k jiným jídlům. Tak neváhejte a pusťte se do vaření!




Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář