1. 10. 2024
Autor: Olga Vařilová
zdroj: Recepty 24/7
Vyzkoušejte lahodný recept na tradiční české jídlo - knedlík se špenátem a vejci. Tato chutná kombinace nadýchaného knedlíku, čerstvého špenátu a volských vajec je skvělou volbou pro rychlý a zdravý oběd či večeři. S námi snadno připravíte tento tradiční pokrm, který určitě potěší celou rodinu. Zkuste to ještě dnes!
Suroviny
- 500g špenátu
- 4 vejce
- 400g hladké mouky
- 200g brambor
- Soď a pepř podle chuti
- Olívaový olej
Postup
- Špenát omyjeme a spaříme vroucí vodou. Následně jej osušíme a nakrájíme.
- Brambory uvaříme ve slupce, oloupeme a rozmělníme na kaši.
- V míse smícháme špenát, bramborovou kaši, mouku, vejce, sůl a pepř. Vypracujeme hladké těsto.
- Z těsta vytvarujeme knedlíky a vaříme je ve vroucí osolené vodě asi 15 minut.
- V pánvi osmažíme vajíčka na oleji jako míchaná vajíčka.
- Hotové knedlíky podáváme s osmaženými vajíčky.