1. 10. 2024
Autor: Olga Vařilová
Knedlík se špenátem a vejci
zdroj: Recepty 24/7

‌Vyzkoušejte lahodný recept na tradiční české jídlo -⁢ knedlík se špenátem a vejci. Tato ​chutná ⁤kombinace nadýchaného knedlíku, čerstvého špenátu a volských vajec je ‌skvělou volbou pro rychlý‍ a zdravý oběd ‍či večeři.‌ S námi snadno připravíte tento tradiční pokrm, který ​určitě potěší celou⁣ rodinu. Zkuste to ještě dnes!

Suroviny

  • 500g ⁤špenátu
  • 4 vejce
  • 400g hladké ⁣mouky
  • 200g brambor
  • Soď a pepř podle chuti
  • Olívaový olej

Postup

  1. Špenát omyjeme ⁣a spaříme ​vroucí⁢ vodou. Následně jej osušíme a nakrájíme.
  2. Brambory uvaříme ve slupce, oloupeme a rozmělníme na kaši.
  3. V míse smícháme špenát, bramborovou kaši, mouku, vejce, sůl a pepř. Vypracujeme hladké těsto.
  4. Z těsta vytvarujeme knedlíky⁣ a‌ vaříme​ je ve vroucí osolené vodě‌ asi 15 minut.
  5. V pánvi osmažíme vajíčka na oleji jako​ míchaná vajíčka.
  6. Hotové knedlíky ⁤podáváme‍ s osmaženými vajíčky.