30. 8. 2024
Autor: Olga Vařilová
Knedlík s uzeným masem
zdroj: Recepty 24/7

Vyzkoušejte recept na ‍tradiční český pokrm – domácí​ knedlíky s lahodným ‌uzeným masem. Jednoduchý, chutný a sytý pokrm, ​který si zamilujete! S kvalitními⁣ surovinami a správným‍ postupem ⁤se vám ⁣určitě podaří uvařit skvělý oběd pro celou rodinu.⁤ Nechte se ⁣unést vůní ​a chutí tohoto klasického českého jídla. Naučte se, jak připravit dokonalé knedlíky s uzeným masem díky našemu‍ snadnému receptu. Vaše chuťové⁢ buňky vám za to budou vděčné!

Suroviny:

  • 500g brambor
  • 250g mouky
  • 1 vejce
  • 200g uzeného masa
  • 50g másla
  • 1 cibule
  • sůl, pepř

Postup:

  1. Oloupejte brambory a rozvařte je ve slané vodě.
  2. Proceďte brambory a nechte je vychladnout.
  3. Nakrájejte uzené maso a cibuli na‍ drobné kousky.
  4. V⁢ míse smíchejte ⁣mouku, vejce, sůl a vychladlé brambory a vytvořte hladké těsto.
  5. Z těsta​ vytvořte knedlíky a do každého vložte kousek uzeného masa.
  6. Uvařte knedlíky ve vroucí osolené⁤ vodě cca 20 minut.
  7. Mezitím na pánvi osmahněte cibuli​ s máslem.
  8. Po uvaření knedlíků je⁢ sceďte a podávejte s cibulí a ⁣máslem jako přílohu.