21. 1. 2024
Autor: Olga Vařilová
zdroj: Recepty 24/7
Potěšte své chuťové buňky klasickými bramborovými knedlíky! Tento tradiční český pokrm je plný chuti a skvěle se hodí jako příloha k mnoha jídlům. S naším jednoduchým receptem nebudete muset utratit spoustu času ani energie. Suroviny, jako jsou brambory, mouka a vejce, se snadno najdou v každé domácnosti. Vyutkejte si zábavu při přípravě těsta a nechte je odpočívat. Poté už jen stačí vařit knedlíky ve vroucí vodě a můžete si vychutnat jejich nadýchanost a dokonalou konzistenci. Klasičtí bramboroví knedlíky jsou tím pravým doplňkem k vašim oblíbeným omáčkám či pečeným masům. Dopřejte si tuto lahodnou pochoutku a potěšte své blízké tímto tradičním českým pokrmem!
Suroviny
- 1 kg brambor
- 250 g hladké mouky
- 2 vejce
- sůl
Postup
- Oloupejte brambory a vařte je ve slané vodě, dokud nejsou měkké.
- Proceďte vařené brambory a nechejte je vychladnout.
- Oloupejte a nastrouhejte brambory na jemno.
- Přidejte mouku, vejce a trochu soli k nastrouhaným bramborům a dobře promíchejte, až vznikne hladké těsto.
- Z těsta vytvarujte váleček a nakrájejte na menší kousky.
- Do hrnce s vroucí osolenou vodou vložte knedlíky a vařte je 15-20 minut, dokud nevyplavou na povrch.
- Vyjměte knedlíky z vody, přelijte je studenou vodou a nechte je okapat.
- Pokud chcete, můžete knedlíky podávat s vařeným masem nebo omáčkou.