21. 1. 2024
Autor: Olga Vařilová
Klasičtí bramborový knedlíky
zdroj: Recepty 24/7

Potěšte své ‌chuťové buňky klasickými bramborovými knedlíky! Tento ​tradiční‌ český pokrm je⁤ plný chuti ⁢a skvěle se hodí jako příloha k mnoha jídlům.‌ S naším jednoduchým ⁣receptem nebudete muset utratit ‍spoustu⁣ času ani energie. ⁤Suroviny, jako jsou brambory, mouka a vejce, se ⁢snadno najdou v každé⁤ domácnosti. Vyutkejte si zábavu při​ přípravě těsta a nechte je ⁣odpočívat. ⁣Poté už jen stačí ⁤vařit knedlíky ve ⁣vroucí vodě a můžete si vychutnat jejich⁣ nadýchanost a dokonalou konzistenci. Klasičtí bramboroví knedlíky jsou tím pravým ‍doplňkem k vašim oblíbeným ‌omáčkám či pečeným‌ masům. Dopřejte si⁣ tuto lahodnou pochoutku a potěšte své blízké tímto tradičním českým​ pokrmem!

Suroviny

  • 1 kg brambor
  • 250⁤ g hladké mouky
  • 2 vejce
  • sůl

Postup

  1. Oloupejte brambory a vařte je ‍ve​ slané vodě, dokud nejsou měkké.
  2. Proceďte vařené⁢ brambory ‌a nechejte​ je vychladnout.
  3. Oloupejte‌ a​ nastrouhejte brambory na ‌jemno.
  4. Přidejte mouku, vejce ‌a trochu ⁣soli k nastrouhaným⁢ bramborům a dobře promíchejte,​ až⁣ vznikne hladké těsto.
  5. Z těsta vytvarujte váleček a nakrájejte na menší kousky.
  6. Do hrnce s vroucí osolenou ‌vodou ‍vložte knedlíky ‌a ⁣vařte je 15-20‌ minut, dokud⁢ nevyplavou⁣ na povrch.
  7. Vyjměte knedlíky⁢ z vody, přelijte ‌je studenou vodou​ a nechte je​ okapat.
  8. Pokud‌ chcete, můžete knedlíky podávat s vařeným masem nebo omáčkou.