20. 1. 2024
Autor: Olga Vařilová
zdroj: Recepty 24/7
Kachní prsa s brusinkovou omáčkou jsou lahodným pokrmem plným bohatých chutí. Kachní maso je připraveno jemně až do křupava, zatímco brusinková omáčka dodává pikantní a osvěžující šmrnc. Tento recept je skvělou volbou pro výjimečnou večeři nebo oslavu. S naším jednoduchým návodem na přípravu budete mít hotový skvostný pokrm během chvilky. Berte na vědomí, že kachní prsa jsou velmi chutná, když jsou grilována na středním stupni v mikrovlnné troubě a dochucena kořením podle vaší volby. Zkuste toto lahodné jídlo a nechte se unést jeho příjemnými chutěmi!
Suroviny
- 2 kachní prsa
- 200 g brusinek
- 1 cibule
- 2 stroužky česneku
- 250 ml kuřecího vývaru
- 2 lžíce cukru
- 2 lžíce octa
- 2 lžíce másla
- sůl a pepř dle chuti
Postup
- Prsa opláchněte pod tekoucí vodou a osušte. Připravte si koření – smíchejte 1 lžíci soli a 1 lžičku mletého pepře.
- Nůžem proveďte na kůži prsního svalu mřížku a koření vtlačte do masa. Nechte odpočinout 10 minut.
- Mezitím na rozpálené pánvi rozpuste máslo a orestujte na něm nadrobno nakrájenou cibuli dozlatova.
- Přidejte brusinky, cukr a ocet. Vařte až do zhoustnutí omáčky.
- V hrnci přiveďte kuřecí vývar k varu a nasypeme koření a máslo.
- Prsa pečte na rozpálené pánvi se škraloupem dolů 4 minuty. Poté otočte na druhou stranu a pečte další 3 minuty.
- Zapečená prsa překrajujte na plátky a podávejte se brusinkovou omáčkou. Můžete ještě dochutit solí a pepřem dle chuti.