16. 3. 2024
Autor: Olga Vařilová
Kachna se zelím a knedlíky
zdroj: Recepty 24/7

Tradiční český recept na kachnu se⁤ zelím a knedlíky vás ihned ​přenesie do domácké⁤ atmosféry‌ plné chutí a vůně. Skvělá kombinace křupavé pečené kachny, lahodného‍ zelí a nadýchaných knedlíků ‍si získá srdce každého⁣ gurmána. Naučte se připravit tento klasický pokrm a užijte si ho s rodinou nebo přáteli.

Suroviny

  • 1‌ kachna
  • 1 hlávka zelí
  • 4 ks brambor
  • 1 vejce
  • 300⁢ g hladké‌ mouky
  • sůl, pepř, nové koření,⁤ kmín

Postup

  1. Kachnu⁣ očistíme, omyjeme a nakrájíme na čtvrtky.
  2. Zelí nakrájíme na tenké proužky.
  3. Brambory uvaříme,⁢ oloupeme a ⁢rozmělníme na ⁤kaši.
  4. Přidáme vejce, hladkou mouku, sůl, pepř, nové koření a ⁣kmín a vypracujeme těsto na knedlíky.
  5. Ruku namočíme a knedlíky vaříme ⁤ve ‍vroucí osolené vodě asi 20 minut.
  6. Kachnu opečeme na pánvi a přidáme nakrájené zelí, osolíme, okmínujeme a dusíme pod poklicí do měkka.
  7. Smaženou kachnu podáváme ‍se zelím a vařenými knedlíky.