16. 3. 2024
Autor: Olga Vařilová
zdroj: Recepty 24/7
Tradiční český recept na kachnu se zelím a knedlíky vás ihned přenesie do domácké atmosféry plné chutí a vůně. Skvělá kombinace křupavé pečené kachny, lahodného zelí a nadýchaných knedlíků si získá srdce každého gurmána. Naučte se připravit tento klasický pokrm a užijte si ho s rodinou nebo přáteli.
Suroviny
- 1 kachna
- 1 hlávka zelí
- 4 ks brambor
- 1 vejce
- 300 g hladké mouky
- sůl, pepř, nové koření, kmín
Postup
- Kachnu očistíme, omyjeme a nakrájíme na čtvrtky.
- Zelí nakrájíme na tenké proužky.
- Brambory uvaříme, oloupeme a rozmělníme na kaši.
- Přidáme vejce, hladkou mouku, sůl, pepř, nové koření a kmín a vypracujeme těsto na knedlíky.
- Ruku namočíme a knedlíky vaříme ve vroucí osolené vodě asi 20 minut.
- Kachnu opečeme na pánvi a přidáme nakrájené zelí, osolíme, okmínujeme a dusíme pod poklicí do měkka.
- Smaženou kachnu podáváme se zelím a vařenými knedlíky.