3. 10. 2024
Autor: Olga Vařilová
Kachna se zelím a knedlíkem
zdroj: Recepty 24/7

Smažená kachna se zelím a‍ houskovým knedlíkem – tradiční české jídlo plné lahodných chutí. Naučte ⁢se, jak připravit tuto chutnou pokrm krok za krokem a ohromte své blízké nezapomenutelnou pochoutkou.

Suroviny

  • 1 kachna
  • 1 hlávka zelí
  • 500g brambor
  • 200g hladké‌ mouky
  • 2 vejce
  • sůl, pepř, kmín

Postup

  1. Kachnu očistíme, omyjeme a nakrájíme na porce.
  2. Hlávku zelí nasekáme na jemno ⁤a​ osmahneme na pánvi‌ s trochou oleje.
  3. Brambory uvaříme,‍ oloupeme a rozmačkáme je ‍na kaši.
  4. Přidáme hladkou ​mouku,​ vejce, sůl, ‌pepř a kmín a vypracujeme těsto na knedlíky.
  5. Z těsta⁣ utvoříme knedlíky a ​vaříme je ve ⁢vroucí osolené vodě.
  6. Kachnu osolíme, opepříme a vložíme do‍ trouby na 180°C na 1,5 hodiny.
  7. Smažíme kachnu na pánvi a servírujeme společně se zelím‍ a‍ knedlíkem.