3. 10. 2024
Autor: Olga Vařilová
zdroj: Recepty 24/7
Smažená kachna se zelím a houskovým knedlíkem – tradiční české jídlo plné lahodných chutí. Naučte se, jak připravit tuto chutnou pokrm krok za krokem a ohromte své blízké nezapomenutelnou pochoutkou.
Suroviny
- 1 kachna
- 1 hlávka zelí
- 500g brambor
- 200g hladké mouky
- 2 vejce
- sůl, pepř, kmín
Postup
- Kachnu očistíme, omyjeme a nakrájíme na porce.
- Hlávku zelí nasekáme na jemno a osmahneme na pánvi s trochou oleje.
- Brambory uvaříme, oloupeme a rozmačkáme je na kaši.
- Přidáme hladkou mouku, vejce, sůl, pepř a kmín a vypracujeme těsto na knedlíky.
- Z těsta utvoříme knedlíky a vaříme je ve vroucí osolené vodě.
- Kachnu osolíme, opepříme a vložíme do trouby na 180°C na 1,5 hodiny.
- Smažíme kachnu na pánvi a servírujeme společně se zelím a knedlíkem.