9. 9. 2023
Autor: Olga Vařilová

	zdroj: 
	Recepty 24/7	
	
  
  
	 
		
			
		Potěšte své chuťové buňky lahodným a sýtým receptem na tradiční jitrnický guláš. Tento jednoduchý, ale přesto chutný pokrm je připravený s čerstvými jitrnicemi, šťavnatým hovězím masem, paprikou a dalšími aromatickými přísadami. Naše vyhrazená kombinace koření dodá tomuto guláši jedinečnou chuť a vůni. Připravte si horký hrníček tohoto tradičního českého jídla a dopřejte si vynikající požitek z jejich slastného spojení. S naším receptem na jitrnický guláš se stanete skutečným kuchařem a vaši hosté budou určitě ohromeni.
Suroviny
- 500 g jitrnic
 - 2 cibule
 - 2 papriky
 - 3 rajčata
 - 3 stroužky česneku
 - 2 lžíce hladké mouky
 - 2 lžíce slunečnicového oleje
 - 1 lžíce mleté sladké papriky
 - 2 lžičky majoránky
 - 1 lžička mletého kmínu
 - sůl a pepř dle chuti
 - čerstvá petrželka na ozdobu
 
Postup
- Nejprve oloupejte cibuli a česnek. Cibuli nakrájejte na jemné kolečka a česnek na malé kostičky.
 - Papriky omyjte, zbavte semínek a nakrájejte je na tenké proužky. Rajčata nakrájejte na malé kostičky.
 - Jitrnice nakrájejte na plátky.
 - Na pánvi rozehřejte olej a přidejte cibuli a česnek. Smažte je dozlatova.
 - Přidejte papriky a smažte je spolu se cibulí a česnekem, dokud nezměknou.
 - Přidejte rajčata a nechte je chvíli povařit.
 - Přidejte jitrnice a vše zamíchejte.
 - Přidejte majoránku, mletou sladkou papriku a mletý kmín. Ochutnejte a případně dosolte a dochuťte pepřem.
 - Pokud je guláš příliš řídký, přidejte hladkou mouku a za stálého míchání nechte guláš provařit a zhoustnout.
 - Pokud je guláš příliš hustý, přidejte trochu vody nebo vývaru.
 - Po zhoustnutí guláše ho nechte vařit na mírném ohni ještě asi 10 minut.
 - Podávejte horký guláš posypaný čerstvou petrželkou.
 

