19. 2. 2024
Autor: Olga Vařilová
zdroj: Recepty 24/7
Balení chutného receptu na jitrnice s kroupami a uzeným, které spojují tradiční české ingredience do lahodného pokrmu plného chuti. Vyzkoušejte tento recept a připravte si pochoutku, kterou si oblíbí celá rodina.
Suroviny
- 500g jitrnic
- 200g kroup
- 100g uzeného masa
- 200ml vody
- sůl, pepř, majoránka
Postup
- Nejprve si připravíme kroupy podle návodu na balení.
- Jitrnice nakrájíme na menší kousky a uzené maso na kostičky.
- Na pánvi rozpálíme trochu oleje a opečeme na ní jitrnice spolu s uzeným masem.
- Přidáme kroupy a zalijeme vodou.
- Osolíme, opepříme a přidáme majoránku podle chuti.
- Necháme provařit asi 10 minut, dokud se všechny chutě spojí.
- Hotové jitrnice s kroupami a uzeným podáváme teplé.