19. 2. 2024
Autor: Olga Vařilová
Jitrnice s kroupami a uzeným
zdroj: Recepty 24/7

Balení chutného receptu na jitrnice s kroupami ⁤a uzeným,‌ které spojují tradiční ‍české ingredience do lahodného pokrmu plného⁣ chuti. Vyzkoušejte tento recept ‍a připravte si pochoutku, kterou ‌si oblíbí celá rodina.

Suroviny

  • 500g jitrnic
  • 200g kroup
  • 100g uzeného ​masa
  • 200ml ⁣vody
  • sůl, pepř, majoránka

Postup

  1. Nejprve ⁢si připravíme kroupy​ podle návodu na balení.
  2. Jitrnice nakrájíme na⁤ menší kousky a uzené maso na kostičky.
  3. Na pánvi ⁢rozpálíme trochu ⁤oleje ⁢a opečeme na ní jitrnice​ spolu s uzeným masem.
  4. Přidáme kroupy a zalijeme vodou.
  5. Osolíme, ‍opepříme a přidáme majoránku‌ podle chuti.
  6. Necháme provařit asi 10 minut, dokud se všechny chutě spojí.
  7. Hotové ‍jitrnice s kroupami a uzeným podáváme teplé.