10. 3. 2024
Autor: Olga Vařilová
zdroj: Recepty 24/7
Zkušený šéfkuchař vám přináší recept na lahodnou jehněčí pečeni s bramborami. Kombinace nadýchaného masa jehněčího s křupavými bramborami je pokladem pro vaše chuťové buňky. Podívejte se na náš jedinečný recept a připravte si skvělé jídlo pro svou rodinu nebo přátele. Zaručeně si pochutnáte!
Suroviny
- 1 kg jehněčí pečeně
- 1 kg brambor
- 2 cibule
- 4 stroužky česneku
- 1 lžíce olivového oleje
- sůl, pepř, majoránka, tymián
Postup
- Nejprve si pečeně očistěte a nakrájejte na menší kousky.
- Oloupejte brambory a nakrájejte je na plátky.
- Cibuli a česnek oloupejte a nakrájejte na drobné kousky.
- V míse smíchejte olivový olej, sůl, pepř, majoránku a tymián.
- Pořádně promíchejte marinádu s jehněčí pečení a nechte alespoň hodinu odležet.
- Poté předehřejte troubu na 180°C.
- Vložte jehněčí pečení do pekáče a přidejte brambory, cibuli a česnek.
- Přikryjte pekáč a dejte do trouby na 2 hodiny.
- Po dvou hodinách odkryjte pekáč a nechte ještě péct asi 30 minut, nebo dokud není maso měkké a brambory zlatavé.
- Po upečení můžete posypat nasekanou petrželkou.